A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Голова прозвітував перед громадою

Голова прозвітував перед громадою

23 грудня, під час сесії голова громади Сергій Чапрак презентував депутатам і присутнім у залі звіт про роботу Підгороднянської сільської ради восьмого скликання перед громадою. «Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність і відповідальність перед територіальною громадою. Позаду перший рік нашої з вами спільної роботи. Тому, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», я, як сільський голова, звітую перед мешканцями громади про наші спільні досягнення і здобутки. Оскільки сільська рада восьмого скликання розпочала свою роботу з 13 листопада 2020 року, то і звітувати будемо за фактичний рік нашої роботи», — зазначив він. Відтак голова Підгороднянської громади поінформував про виконання бюджету, проведення ремонтів доріг і об’єктів комунальної власності, реконструкцію зовнішнього вуличного освітлення, здійснення заходів із благоустрою територій населених пунктів громади, а також зупинився на питаннях соціального захисту населення, наданні адміністративних послуг громадянам, розвитку галузей освіти, фізичної культури та спорту, культури та інших не менш важливих питаннях діяльності нашої громади. Сергій Володимирович подякував усім, хто своєю працею змінював, оновлював, покращував Підгороднянську ОТГ та забезпечував життєдіяльність її населених пунктів. «Узагальнюючи зроблене за звітний період, хочу зауважити, що сьогоднішній результат роботи – це колективна праця кожного депутата, кожної постійної комісії, сесійна робота, діяльність виконавчого комітету та апарату ради і, безумовно, робота кожного мешканця громади. При цьому я усвідомлюю особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожен наш практичний крок. Я завжди налаштований на співпрацю і діалог з усіма, хто бажає зробити щось корисне для свого села, для громади загалом. Вдячний усім, хто допомагав сільській раді в цей нелегкий період становлення практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Хочу подякувати керівникам і працівникам освітніх, медичних, культурних, комунальних установ та закладів, підприємцям, аграріям, аматорам художньої самодіяльності, депутатам, працівникам сільської ради та членам виконкому — всім, хто своєю повсякденною працею докладається до розвитку нашої громади. Закликаю вас і надалі трудитися з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду. Бо нам тут жити!» До слова, друковану версію звіту Підгороднянської сільської ради буде розповсюджено старостами сіл і депутатами в усіх населених пунктах громади. З електронною версією звіту можна ознайомитися на даному сайті в розділі «Звіт голови Підгороднянської сільської ради».

17:32 23.12.2021

01 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні»

01 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні»

01 грудня 2021 року набрав чинності Закон України «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні» (за виключенням окремих положень, які наберуть чинності у 2022 році). Метою даного законопроекту є суттєве спрощення процесу декларування/ реєстрації місця проживання та зняття з задекларованого/ зареєстрованого місця проживання. Зокрема, ним передбачено: · декларування / реєстрація, зняття з задекларованого/ зареєстрованого місця проживання без внесення до паспорта громадянина України відповідного штампу або внесення інформації до безконтактного електронного носія, що міститься у паспорті громадянина України у вигляді картки; · відмову (без необхідності) від довідок про зареєстроване місце проживання; · скасування необхідності звернення військовозобов'язаних до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для постановки / зняття з військового обліку у разі здійснення декларування та зняття з задекларованого місця проживання (онлайн); · відомості про зареєстроване/ задеклароване/ місце проживання, а також про зняття з задекларованого/ зареєстрованого місця проживання будуть міститися як у відповідному реєстрі територіальної громади, так і у відомчій інформаційній системі ДМС України, а отже – зникне необхідність підтверджувати відповідну інформацію паперовою довідкою про реєстрацію місця проживання; · власники житла зможуть зняти окремі категорії осіб (місце проживання яких було зареєстроване після 1 грудня 2021 року) з задекларованого місця проживання за заявою до органу реєстрації чи центру надання адміністративних послуг, а не як раніше – виключно за рішенням суду; · власник житла може подати онлайн-заяву на декларування місця проживання особи, при цьому не витрачати час на відвідування органу реєстрації чи ЦНАП, надаючи безліч документів на житло – всю інформацію про право власності буде верифіковано через реєстр нерухомості. Окрім цього, громадяни зможуть отримати послуги з нарахування пенсії, спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги тощо за місцем звернення, а не за зареєстрованим місцем проживання, як це було раніше. Зазначимо, що між електронними інформаційними ресурсами державних органів (ДМС, Мін'юсту, ДПС, Міноборони та інші) запроваджена електронна інформаційна взаємодія. Таким чином, державні органи мають можливість автоматизовано отримувати інформацію, необхідну для надання адміністративної послуги, з електронних інформаційних ресурсів інших державних органів. Це, в свою чергу, суттєво впливає на скорочення часу та покращення якості надання послуг кінцевим споживачам.  

17:04 14.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано