Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Для отримання допомоги на поховання чи недоотриманої пенсії померлого не потрібно їхати в Тернопіль

Дата: 26.04.2024 15:57
Кількість переглядів: 30

До уваги мешканців громади!

Нагадуємо, що у приміщенні «Дія Центру» за адресою: с. Підгородне, вул. Бережанська, 70 кожного четвертого четвергавідбувається виїзний прийом мешканців громади фахівцями відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

За необхідності ви можете отримати кваліфіковані консультації з питань призначення/перерахунку пенсії та призначення і виплати житлових субсидій.

Також можна звернутися з приводу отримання допомоги на поховання чи недоотриманої пенсії померлого.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ( подаються лише оригінали):

паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання (додаток 14 до Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 24 липня 2008 року № 1269/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 липня 2008 року за № 691/15382) або довідку про смерть пенсіонера;

свідоцтво про смерть;

у разі реєстрації смерті за межами України подається свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави;

реквізити банківського рахунку заявника.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ОТРИМАННЯ НЕДООТРИМАНОЇ ПЕНСІЇ:

Заяву про виплату недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю пенсіонера особа подає до органу Пенсійного фонду України, в якому померлий пенсіонер перебував на обліку як одержувач пенсії.

Заяви про виплату недоотриманої пенсії можна подавати через представника за довіреністю або надсилати поштою. Особливістю подачі заяви в такий спосіб є те, що заяву слід надавати з усіма необхідними документами.

ЗАЯВА ПРО ВИПЛАТУ НЕДООТРИМАНОЇ ПЕНСІЇ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ СМЕРТЮ ПЕНСІОНЕРА ПОДАЄТЬСЯ ІЗ НАДАННЯМ ОРИГІНАЛІВ НАСТУПНИХ ДОКУМЕНТІВ:

паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу;

витяг про реєстрацію заявника;

документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

свідоцтво про смерть;

пенсійне посвідчення (при наявності);

документи, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтво про шлюб (якщо заявник – чоловік/дружина померлого);

довідка про спільне проживання разом із померлим;

реквізити банківського рахунку заявника;

довіреність, оформлена відповідно до вимог чинного законодавства (за необхідності).

Заяву про виплату недоотриманої пенсії члени сім'ї померлого можна подати до органу Пенсійного фонду України, де померлий пенсіонер перебував на обліку, протягом ШЕСТИ МІСЯЦВ ВІД СМЕРТІ. Після 6 місяців від дня смерті пенсіонера до вищезазначеного переліку додається ще свідоцтво про право на спадщину.

ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ фахівцями відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області в нашій громаді у 2024 році:

23 травня, 27 червня, 25 липня, 29 серпня, 26 вересня, 24 жовтня, 28 листопада і 26 грудня з 10:00 ДО 13:00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано