Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася 51 сесія сільської ради

Дата: 25.04.2024 15:51
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

На порядок денний сесії, що відбулася в середу, 24 квітня, було винесено 14 питань.

Зокрема депутати заслухали звіт про виконання бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади за І квартал 2024року та затвердили його за доходами в сумі 21 051 792 гривень; за видатками - в сумі 15 398 577 гривень.

Слід зазначити, що впродовж І кварталу поточного року понад план до бюджету загального фонду надійшло 4 148 700 грн власних надходжень, тож було прийнято рішення про внесення змін до бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади на 2024 рік і за рахунок перевиконання бюджету спрямувати:

200 000 грн на придбання засобу радіоелектронної боротьби (РЕБ) для однієї із військових частин;

150 000 грн на матеріальні допомоги за заявами мешканців громади;

2 000 000 грн на будівництво захисної споруди подвійного призначення із властивостями протирадіаційного укриття для дитячого садочка «Колобок» у селі Великий Ходачків. Така необхідність виникла у зв’язку з тим, що укриття, яке зараз використовується в «Колобку» для перебування дітей під час повітряної тривоги, не відповідає новим нормам наказу 579 від 09.07 .2018 МВС України, тож з вересня садок опиниться під загрозою закриття. Допустити цього ми не можемо, оскільки Великий Ходачків – друге за чисельністю населення село в громаді, дітей дошкільного віку, які відвідують дитячий садок – 35.

Також було збільшено обсяг фінансування Програми підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань на 2024-2025 роки» - замість запланованих на 2024 рік 1 000 000 гривень вирішили спрямувати 1500 000.

Змін зазнали й інші програми, що діють на території сільської ради: Програма соціального захисту населення Підгороднянської сільської ради на 2024 рік та цільова Програма «Зубопротезування пільгових категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2024 рік в новій редакції».

З метою забезпечення доступності адміністративних послуг та підвищення рівня обслуговування окремих категорій мешканців Підгороднянської сільської ради, депутати прийняли рішення утворити пересувне віддалене робоче місце адміністратора відділу «Центр надання адміністративних послуг «Цент Дії» Підгороднянської сільської ради типу «Мобільний адміністратор» із застосуванням спеціального автоматизованого комплексу «Мобільний кейс» та організувати надання через нього окремих видів адміністративних послуг.

Правом на отримання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці можуть скористатися:

особи, які досягли 80-річноговіку;

особи з інвалідністю1 групи;

осіб, що за станом здоров’я нездатні самостійно пересуватись, у т.ч. перебувають на стаціонарному лікуванні у комунальних медичних закладах.

Відповідно було змінено і затверджено в новій редакції Регламент відділу «Центр надання адміністративних послуг «Центр Дії» Підгороднянської сільської ради.

За розглядом заяв громадян були прийняті рішення про надання матеріальної допомоги. Низка питань, винесених на розгляд сесії, стосувалася земельних відносин: детальних планів територій, зміни цільового призначення земельних ділянок, проектів землеустрою, експертної грошової оцінки землі, оренди землі тощо.

Детальніше про рішення з усіх питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано