A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулося засідання виконкому. Розглянули 29 питань

Дата: 12.03.2024 14:02
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

13 квітня у громаді відбудеться велика весняна толока, а з 1 до 30 квітня триватиме місячник з озеленення та благоустрою населених пунктів сільської ради – таке рішення прийняли члени виконкому на засіданні, яке відбулося в понеділок, 11 березня.

Особливу увагу було приділено питанню харчування дітей у закладах освіти громади. Про стан організації харчування проінформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва. З її слів усі діти забезпечені гарячим харчуванням; 170 дітей харчується на пільгових умовах (діти учасників бойових дій, діти-сироти та діти з багатодітних родин, з них 147 дітей харчується безкоштовно, батьки 23 дітей сплачують 50% вартості харчування.

Слід зазначити, що вартість харчування у дошкільних закладах громади становить 50 гривень, у школах - 40 гривень, група продовженого дня – 25 гривень. Відтак впродовж 2023 року з бюджету громади було спрямовано 997 330 гривень ( 325 330 грн. заклади дошкільної освіти та 672 000 грн. – школи) на компенсацію вартості харчування дітей пільгових категорій. Для організації безкоштовного харчування пільгових категорій дітей використано 1 236 868 гривень. У 2024 році на харчування учнів у бюджеті передбачено 890 тисяч гривень, на харчування дошкільнят – 608 тисяч гривень.

«Важливим залишається питання забезпечення належного контролю в організації харчування. Нині він здійснюється за новими правилами. Запроваджено систему харчової безпеки HACCP, яка заснована на міжнародних стандартах. З метою контролю за якістю харчування та дотриманням технології приготування страв у нашій громаді з січня 2023 року запроваджене єдине 4-тижневе меню для шкіл і єдине 4-тижневе меню для дитячих садочків. Нове меню урізноманітнює харчування, забезпечує достатній цикл зміни страв», зауважила Оксана Михайлівна.

Загалом на засіданні виконкому було розглянуто 29 питань, частина з яких стосувалася присвоєння поштової адреси житловим будинкам, надання дозволу на виготовлення технічної документації на газифікацію та підведення газу до житлового будинку, дозволів на укладення договорів дарування нерухомого майна на ім’я малолітніх дітей.

Також члени виконкому затвердили: План основних заходів цивільного захисту Підгороднянської сільської на 2024 рік; План роботи місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради на 2024 рік; Положення про місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення Підгороднянської сільської ради та перелік осіб, які розмістили внутрішньо переміщених осіб і подали заяву про отримання компенсації за лютий 2024 року.

Відповідно до регламенту рішення з питань, що виносилися на розгляд виконавчого комітету, будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті громади в розділі «Документи».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано