Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

22 питання розглянули члени виконавчого комітету на черговому, вже третьому в цьому році, засіданні, яке відбулося в четвер, 8 лютого

Дата: 08.02.2024 20:03
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території Підгороднянської сільської ради впродовж 2023 року прозвітував дільничний офіцер поліції Тернопільського ВП ГУНП УМВС України в Тернопільській області Андрій Стрілков, на обслуговуванні якого перебувають села нашої громади. Як зазначив доповідач, впродовж року в Підгороднянській ОТГ було розглянуто 846 заяв і звернень громадян; виявлено та оформлено 179 адміністративних правопорушень (виготовлення і зберігання самогону та апаратів, розпиття алкогольних напоїв чи поява в громадському місці в нетверезому стані, вчинення домашнього насильства, невиконання батьківських обов’язків, порушення правил благоустрою тощо); 265 правопорушень по лінії ПДР та розкрито 6 кримінальних злочинів: 1 - завдання тілесних ушкоджень, 1 – шахрайство, 3 – крадіжка, 1 – завдання фізичного болю. За п’ятьма з них підозрюваним винесено обвинувальний акт і спрямовано справу до суду.

Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Підгороднянської сільської ради у 2023 році присутніх проінформував голова адмінкомісії Володимир Осядач. «У 2023 році проведено 11 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 61 справу про адміністративні правопорушення. За результатами розгляду винесено постанов про накладення штрафу на загальну суму 25 500 гривень. Сплачено штрафів на суму 23 460 грн, решта скеровано для стягнення в примусовому порядку через органи Державної виконавчої служби», - зазначив доповідач.

На засіданні було заслухано і скеровано на розгляд сесії сільської ради звіт начальниці фінансового відділу сільської ради Ірини Ващенко про виконання бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади за 2023 рік. Також Ірина Миронівна проінформувала присутніх про стан сплати у 2023 році земельного податку та орендної плати за землю фізичними особами.

Члени виконкому заслухали звіт начальниці Служби у справах дітей Галини Кубелко про роботу у 2023 році і затвердили план роботи Служби на 2024 рік. Галина Іванівна доповіла також і про стан утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників). «Станом на 01 лютого 2024 року на первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 2 дітей, які прибули з інших територій. Усі діти влаштовані під опіку та піклування. Службою у справах дітей проводиться постійна робота щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема ведеться реєстр житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усі діти-сироти, та позбавлені батьківського піклування забезпечені житлом, яким мають право користуватися», - зазначила Галина Іванівна.

Головний спеціаліст відділу з надання адміністративних послуг Підгороднянської сільської ради Ганна Залізницька проінформувала членів виконкому про роботу з соціального захисту найбільш незахищених категорій населення. Зокрема вона зазначила, що впродовж 2023 року від мешканців громади надійшло 498 заяв на призначення всіх видів державних допомог, пільг та субсидій, та 23 заяви на реєстрацію внутрішньо переміщених осіб. «Всі справи та заяви з документами скановані та занесені до ПК «ІІС «Соціальна громада», 15 із них - до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (тобто сформовано електронні заяви). Документи доправили до управління соціального захисту населення Тернопільської райдержадміністрації та до відділу обслуговування громадян №10 ГУ ПФУ в Тернопільській області для подальшої обробки й нарахування» - підвела підсумок Ганна Іванівна.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва представила на затвердження членів виконкому План - календар спортивних змагань та масових заходів на території Підгороднянської сільської ради на 2024 рік, розроблений попередньо зі старостами сіл та вчителями фізичного виховання шкіл громади.

Також на засіданні було затверджено перелік мешканців громади, які розмістили внутрішньо переміщених осіб та подали заяву про отримання компенсації за січень 2024 року. Затверджено акти обстеження зелених насаджень та надання погодження на видалення дерев у селах Великий Ходачків і Довжанка. Надано дозвіл на продовження строку дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами на землях громади.

За заявами громадян, що виносилися на розгляд членів виконкому, були прийняті рішення про присвоєнння адрес житловим і господарським будівлям на території Підгороднянської сільської ради.

Відповідно до регламенту рішення з питань, що виносилися на розгляд виконавчого комітету, будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті громади в розділі «Документи».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано