Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Прийнято бюджет 2024

Дата: 22.12.2023 16:28
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

У четвер, 21 грудня, під головуванням голови громади Сергія Чапрака відбулася 48 сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання. Загалом депутати розглянули 17 питань, однак ключовим, безумовно, було прийняття бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади на 2024 рік. Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Ірини Ващенко, депутати визначили доходи і витрати сільського бюджету-2024 у сумі 68 688 100 гривень. Власні доходи сільського бюджету на 2024 рік обраховано в сумі 47 911 000 грн, що в порівнянні до плану 2023 року збільшено на 9 008 300 гривень, або на 23%.

Як зазначила Ірина Ващенко, формування сільського бюджету на наступний рік здійснювалося з урахуванням негативного впливу воєнних дій на території України та неможливістю розроблення реалістичних довгострокових прогнозів при плануванні бюджету. За базу розрахунків взято очікувані прогнозні показники надходжень за 2023 рік. Бюджет є збалансованим за доходами та видатками. Детально ознайомитися з бюджетом, за яким громада житиме в наступному році, можна буде на сайті громади після його опублікування.

На сесії було затверджено низку програм, які діятимуть на території Підгороднянської сільської ради впродовж наступних років. Зокрема: Програму підтримки Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань на 2024-2025 роки; Програму соціального захисту окремих категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2024 рік та Програму розвитку фізичної культури і спорту Підгороднянської сільської ради на 2023 -2024 роки в новій редакції. До деяких чинних програм було внесено зміни: Програми соціального захисту і підтримки дітей - сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2022-2024 роки; Програми соціального захисту окремих категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2023 рік.

Також депутати розглянули заяви громадян про виплату матеріальних допомог.

Низка питань, винесених на розгляд сесії, стосувалася земельних відносин: детальних планів територій, зміни цільового призначення земельних ділянок, проектів землеустрою, експертної грошової оцінки землі, оренди землі тощо.

Детальніше про рішення з усіх питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано