Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Творимо молодіжну політику в громаді разом із молоддю

Дата: 05.12.2023 14:27
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Із радістю повідомляємо, що команда Підгороднянської громади успішно пройшла відбір та була обрана для подальшої участі в проєкті «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю», який організовано в межах програми “Мріємо та діємо”, що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Керівництво громади розуміє, що найбільший капітал і ресурс – це люди, які тут живуть. А передусім - молодь, бо за нею майбутнє. Аби населені пункти громади були привабливими для молодих людей, важливо дотримуватися принципу «не для молоді, а разом із молоддю». Тобто молодь має бути почутою, залученою та інтегрованою в життя громади. Важливою умовою для цього є розробка якісної молодіжної програми, яка б стала дорожньою картою для побудови в громаді сприятливого середовища для розвитку та дозвілля, що в свою чергу допоможе розкривати потенціал нашій молоді, дасть можливість бути корисним для громади, а також знайти себе в ній.

Саме з метою розробки якісної молодіжної політики ми виріши прийняти участь в проєкті «Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю». На початку листопада було створену ініціативну групу, до складу якої ввійшли активні представники нашої молоді, сповнені ідей, бажання та мотивації стати творцем реальних змін у громаді; працівники виконавчих органів та депутати сільської ради, відповідальні за молодіжну політику.

Відтак було подано заявку на участь в конкурсі (щиро вдячні за консультації та допомогу в поданні заявки Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області АРРТО та Віталій Чапрак), пройдено співбесіди з кураторами проекту.

Попереду - участь в інтенсивній навчальній програмі, що буде супроводжуватись виконанням практичних заходів у громаді.

Молоді громад участь у проєкті дозволить розвинути співпрацю з місцевою владою, навчитися визначати та просувати потреби молоді в громаді, орієнтуючись на дані та довгострокові цілі розвитку, розвинути лідерські навички, очолити кампанію з просування змін молодіжної політики у своїй громаді та стати творцями реальних змін для молоді.

Для представників органів місцевого самоврядування участь у проєкті є нагодою розвинути свої навички щодо розроблення місцевих програм, заснованих на даних і потребах молоді, розширити практики значимої участі молоді в житті громади та прийнятті рішень, а також зробити реальний внесок у довгостроковий розвиток людського капіталу у своїй громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано