Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На засіданні виконкому особливу увагу приділили підготовці закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 років

Дата: 13.10.2023 10:29
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

У четвер, 12 жовтня, у приміщенні Підгороднянської сільської ради голова громади Сергій Чапрак провів десяте засідання виконавчого комітету, на порядок денний якого було винесено 32 питання.

Про виконання бюджету територіальної громади за 9 місяців 2023 року присутніх проінформувала начальник фінансового відділу Підгороднянської сільської ради Ірина Ващенко. «За 9 місяців 2023 року до загального та спеціального фондів бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 65 481 тис. грн, що на 43,7 відсотків більше показника відповідного періоду минулого року. Фактичне виконання сільського бюджету за 9 місяців 2023 року за видатками становить 64 875 тис. грн, або 75% до уточненого плану, оскільки освоєння та використання коштів сільського бюджету ускладнено особливим режимом виконання повноважень Державною казначейською службою в умовах воєнного стану, відповідно до постанови КМУ від 9.06.2021 р. №590», - зауважила Ірина Миронівна.

Заслухавши інформацію директор Центру надання соціальних послуг Підгороднянської сільської ради Світлани Гец, члени виконкому затвердили перелік сімей, які, перебуваючи у складних життєвих обставинах, взяті під соціальний супровід працівниками Центру.

Поповнився перелік послуг, які мешканці громади зможуть отримувати через Центр надання адміністративних послуг «Центр Дії» Підгороднянської сільської ради. Сьогодні члени виконкому затвердили низку інформаційних та технологічних карток щодо адміністративних послуг соціального характеру; послуг для ветеранів війни та членів їхніх сімей та 31 інформаційну і технологічні картки щодо послуг місцевого значення. Більше інформації про вже чинні послуги за посиланням https://pidgorodnyanska-gromada.gov.ua/poslugi-za.../

Також на засіданні було затверджено перелік осіб, що розмістили внутрішньо переміщених осіб та подали заяву про отримання компенсації за вересень 2023 року на території Підгороднянської сільської ради, а також прийнято рішення про проведення вибіркової перевірки факту розміщення ВПО, його безоплатність, кількість розміщених осіб та умови їх проживання, документів щодо обліку переміщених осіб. З цією метою було створено комісію з числа членів виконкому.

Про заходи щодо підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 рр. присутніх проінформувала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва.

Як зазначила очільниця відділу, з метою своєчасного та якісного прийняття в експлуатацію закладів освіти до нового навчального року, приведення інженерно-технічних комунікацій, устаткування, обладнання у відповідність до чинних стандартів, правил, норм та проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року в умовах дії воєнного стану відділом освіти, культури, молоді та спорту спільно із закладами освіти Підгороднянської сільської ради реалізовано низку заходів. Зокрема в Почапинському ліцеї проведено реконструкцію електропостачання з встановленням джерела резервного живлення (238 134,62 грн), здійснено ремонт котла та замінену системи опалення в актовій залі (60 658 грн). У Домаморицькій початковій школі з дошкільним підрозділом здійснено поточний ремонт покрівлі котельні (189 451 грн). Закуплено потужніший дизельний генератор для Підгороднянської початкової школи з дошкільним підрозділом (79 8000 грн, монтажні роботи – 46 114 грн). У Довжанківському ліцеї здійснено реконструкцію котельні зі встановленням котла на альтернативному виді палива (932 149,54 грн) та реконструкцію електропостачання з встановленням джерела резервного живлення (884 151 грн). Проведено опалення в укриття Великоходачківського ліцею (20 000 грн).

В усіх закладах освіти наявні альтернативні джерела енергії (генератори): 5 штук – 6,5 кВт; 1шт. – 9 кВт; 1шт. – 30 кВт; 1шт. – 121 Квт. Для роботи генераторів закуплено паливно-мастильні матеріали на суму 99 000 грн.

На закупівлю дров у бюджеті відділу освіти, культури, молоді та спорту передбачено 540 000 грн. Наразі освоєно 99 000.

Також у бюджеті відділу передбачено кошти на оплату енергоносіїв, зокрема:

електроенергія – 1 358 390 грн;

природний газ – 1 261 310,82 грн;

розподіл природного газу – 210 106,56 грн.

Загалом на проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року в закладах освіти громади з бюджету спрямовано 6 664 714,54 грн.

Низка питань, що виносилися на засідання виконавчого комітету, стосувалися розгляду заяв громадян про призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі; про надання дозволів на виготовлення проектної документації на підключення газу до житлових будинків; про присвоєння чи зміну поштової адреси об’єктам нерухомого майна; про надання дозволів на встановлення тимчасових споруд і на тимчасове зберігання будівельних матеріалів на землі загального користування; про надання дозволу на укладення договору дарування та дозволу на укладення договору на поділ спадкового майна й оформлення спадщини від імені малолітньої дитини.

З усіх питань порядку денного було прийнято відповідні рішення, ознайомитися з якими можна буде на офіційному сайті громади, відповідно до чинного законодавства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано