Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ми вклоняємось вам за усі покоління за зернину в душі, за проросле насіння

Дата: 02.10.2023 16:28
Кількість переглядів: 63

Фото без опису
 

Пролітають роки, довго тягнуться миті...

Скільки їх відійшло, скільки вже пережито.

Забувається зле, марнослав’я минає,

Залишається те, що серця зігріває.

Непомітно зерно засівається в душі –

Вчителі – сіячі, а рілля – їхні учні.

І отак – без кінця, і отак – день за днем

Йдуть за плугом вони віковічних проблем.

Бур’яном пророста безтурботність дитяча,

Збайдужілість черства і наївність ледача,

Та надія свята вчителів не зникає –

Життєдайне зерно у ріллю западає.

І хоча промине і не рік, і не два –

У посивілі скроні заб’ються слова:

Ви пробачте нам те, чого ми не уміли,

Ви пробачте за те, чого ми не хотіли.

Ми пригадуєм Вас, розуміємо слізно –

Для подяки час Є, для подяки не пізно.

Ми вклоняємось Вам за усі покоління,

За зернину в душі, за проросле насіння.

Такою щемною подякою освітянам у виконанні учениці Великоходачківського ліцею Дарини Шостак розпочалися урочистості збори освітянської спільноти Підгороднянської громади з нагоди Дня працівників освіти, яке в Україні відзначають у першу неділю жовтня. На жаль, через повномасштабне вторгнення росії, вже другий рік поспіль це найбільш шановане професійне свято затьмарене війною. Тож без святкувань у закладах освіти, без подарунків і розкішних букетів зустрічають цьогоріч освітяни громади свій день. Вирішено було, що краще спрямувати ці кошти на допомогу нашим захисникам, які щодня ризикують своїм життям за мирне небо над нами, за нашу свободу і незалежність нашої держави. У цій доленосній святій для кожного з нас боротьбі надійно тримають свій фронт і освітяни. Це насправді так, адже проводити заняття під завивання сирени в укриттях, коли на тебе з тривогою і надією дивляться десятки дитячих очей, чи підлаштовувати розклади уроків під графіки вимкнення світла – це наче окремий вид героїзму.

З вітальним словом до присутніх на урочистих зборах працівників галузі освіти звернулися голова громади Сергій Чапрак та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва. З нагоди свята за високу професійну майстерність і багаторічну сумлінну працю грамотами Підгороднянської сільської ради цьогоріч були нагороджені: вчитель географії та історії Великоходачківського ліцею Надія Боднар; вчитель української мови та літератури Довжанківського ліцею Світлана Бругер; вчитель початкових класів Довжанківського ліцею Сітлана Бурма; вихователь закладу дошкільної освіти дитячий садок «Журавлик» села Почапинці Наталя Васильків; вчитель іноземної мови Почапинського ліцею Олександра Глаз; вчитель початкових класів Почапинського ліцею Людмила Дзюма; вчитель початкових класів Великоходачківського ліцею Марія Карач; вихователі закладу дошкільної освіти дитячий садок «Колобок» села Великий Ходачків Марія Коцан та Ольга Кріль; вчитель початкових класів Довжанківського ліцею Ярина Шонь; вчитель початкових класів Домаморицької початкової школи з дошкільним підрозділом Віра Яцишин.

За сумлінну творчу працю і високу професійну майстерність грамоти Підгороднянської сільської ради отримали: вчитель трудового навчання та технологій Великоходачківського ліцею Наталія Дика; вчитель початкових класів Підгороднянської початкової школи з дошкільним відділенням Мар’яна Задорожна; вчитель англійської мови Забойківської філії Почапинського ліцею Оксана Польова; вчитель інформатики і математики Почапинського ліцею Лілія Шафран; вчитель початкових класів Почапинського ліцею Руслана Шелінгович.

За організацію, проведення та участь у всіх етапах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура), вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молоді громади подяками відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради були відзначені заступник директора з навчально-виховної роботи Почапинського ліцею Василь Фандалюк і вчитель фізичного виховання Почапинського ліцею Дмитро Піговський. Цьогоріч також було відзначено і наймолодших членів освітянської родини нашої громади, на яких покладаються великі надії щодо навчання і формування молодого покоління. Відтак почесними дипломами відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради були нагороджені педагоги-початківці: вчитель хімії Великоходачківського ліцею Уляна Возьна; вчитель фізичного виховання Почапинського ліцею Давид Драбик; вихователь дошкільного відділення Підгороднянської початкової школи Лідія Роговська.

Приємною несподіванкою стала присутність на святі начальника управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Наталії Моравської, яка вручила грамоту директору Довжанківського ліцею Ірині Василик.

Від початку повномасштабної війни не лише вчителі і вихователі – усі працівники закладів освіти нашої громади долучилися до волонтерської діяльності. Вони плетуть маскувальні сітки, проводять акції на підтримку ЗСУ, готують консервації тощо. Тож сьогодні подяками Підгороднянської сільської ради за активну громадську позицію, патріотизм та участь у волонтерській діяльності були відзначені колективи усіх восьми закладів освіти громади. Подякою за волонтерську діяльність і активну співпрацю з відділом освіти був також відзначений мешканець села Підгородне Микола Василечко, який неодноразово доставляв на передову великодні «БАНДЕРольки», різдвяні продуктові набори та інші смаколики, приготовані нашими освітянами. Натомість пан Микола прийшов на свято з музичним подарунком. Музичні вітання на адресу освітян лунали і від їхніх вихованців та учнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано