A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У понеділок, 28 серпня, голова громади Сергій Чапрак провів сорок третю сесію Підгороднянської сільської ради восьмого скликання

Дата: 28.08.2023 13:44
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Низка питань порядку денного стосувалася роботи Центру надання соціальних послуг Підгороднянської сільської ради, який було створено рішенням попередньої, сорок другої сесії. Відтак депутати прийняли рішення про припинення співробітництва із Великогаївською сільською радою з питань надання соціальних послуг особам похилого віку та інвалідам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги а також сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах. Як відомо, така співпраця з Великогаївською громадою тривала з осені 2020 року. Також на сесії було дано згоду на припинення Договору №1 від 26.01.2023року про передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту з Підгороднянського сільського бюджету Великогаївському сільському бюджету.

Заслухавши інформацію директора новоствореного ЦНСП Свтлани Гец, депутати затвердили Положення про преміювання та надання матеріальної (грошової) допомоги працівникам Центру надання соціальних послуг Підгороднянської сільської ради; затвердили перелік соціальних послуг, що надаватимуть працівники Центру за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) та перелік окремих категорій осіб/сімей, звільнених від плати за надання соціальних послуг. На період дії воєнного стану депутати надали право Центру самостійно приймати рішення про надання соціальних послуг екстрено (кризово) відповідно до Закону України «Про соціальні послуги».

Також на сесії було затверджено перелік пільгових категорій здобувачів освіти, які мають право на безкоштовне та пільгове гаряче харчування у закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти Підгороднянської сільської ради. Внесено зміни до бюджету Підгороднянської сільської

територіальної громади на 2023 рік. Надано згоду на списання

основних засобів з балансу Підгороднянської сільської ради. Затверджено фінансовий план комунального підприємства «Підгороднянське» Підгороднянської сільської ради на 2024 рік.

Розглянувши питання про присвоєння старостам рангів посадових осіб місцевого самоврядування, депутати прийняли рішення присвоїти 10 (десятий) ранг посадової особи місцевого самоврядування в межах п’ятої категорії посад: Безкоровайній Христині Василівні, старості Забойківського старостинського округу; Котляру Петру Миколайовичу, старості Домаморицького старостинського округу та Пятковському Івану Йосиповичу, старості Почапинського старостинського округу.

Зазнали змін деякі програми, що діють на території Підгороднянської сільської ради: «Програма соціального захисту окремих категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2023 рік»; «Програма розвитку та фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Тернопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2021 -2023 роки» та «Програма забезпечення виконання рішень суду на 2022-2024 роки».

Також депутати розглянули заяви громадян щодо надання матеріальної допомоги, надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність тощо.

Детальніше про рішення з питань порядку денного сорок третьої сесії можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано