A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Цього року буде відремонтовано найпроблемніший відрізок Держдороги Н-02– Забойки – Драганівка протяжністю 6,5 км

Дата: 12.05.2023 11:44
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

На позачерговій сесії Підгороднянської сільської ради, яка відбулася в четвер, 11 травня, депутати одноголосно дали згоду на передачу коштів з Підгороднянського сільського бюджету обласному бюджету Тернопільської області на спів фінансування експлуатаційного утримання автомобільної дороги С201506 Держдорога Н-02– Забойки – Драганівка в сумі 9 000 000 грн (дев’ять мільйонів гривень).

Звертаючись до депутатів, голова громади Сергій Чапрак вкотре підкреслив, що дана дорога, яка починається з Львівської траси і пролягає через села Довжанка, Домаморич, Забойки, Почапинці і Драганівка, перебуває на балансі Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації, тож кошти на її ремонт і обслуговування мали б використовуватися з державного бюджету. Однак станом на сьогодні спів фінансування з бюджету громади – єдиний вихід, який дозволить нам відремонтувати найпроблемнішу ділянку цієї дороги.

«Наприкінці 2021 року у нас була досягнута домовленість на рівні керівництва області про ремонт цієї дороги на всій її протяжності 16,1 км (за винятком ділянок у Забойках і Драганівці, які було відремонтовано в попередні роки). Вже було складено кошторис, визначено виконавця робіт. Вартість запланованого капітального ремонту становила близько 36 мільйонів, однак у 2022 році через війну ремонт доріг з бюджету держави не фінансувався.

Тим часом вартість такого ремонту цього року зросла до 50 мільйонів, і зростатиме й надалі. Оскільки мова йде про спів фінансування, ми можемо спрямувати з бюджету громади 9 мільйонів, забравши їх із інших проектів, які були заплановані на 2023 рік (дитячі майданчики, вуличні дороги тощо). Ще 9 мільйонів дає область. Днями комісія у складі представників громади, Управління капітального будівництва області та фірми-підрядника, яка виконуватиме ремонт, виїжджала на місце, щоб визначити об’єм робіт, який можна виконати на 18 мільйонів.

Зійшлися на тому, що від Львівської траси до в’їзду в село Довжанка а також між Довжанкою і Домаморичем буде виконано ямковий ремонт, у межах населених пунктів та на окремих ділянках дороги між селами буде максимально відновлено асфальто-бетонне покриття. Таким чином ми зможемо цього року відремонтувати найпроблемніший відрізок цієї дороги, протяжністю 6,5 км» - сказав Сергій Володимирович.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано