A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Є ким пишатися, є на кого рівнятися!

Дата: 28.04.2023 15:16
Кількість переглядів: 70

Славетну історію має учбово-курсова база державного центру олімпійської підготовки з біатлону, що в Підгородньому. За понад чотири десятиліття з часу її відкриття в різні часи тут тренувалися найславетніші біатлоністи України, імена яких сьогодні знають далеко за її межами: чемпіон зимових Паралімпійських ігор 2018 року Тарас Радь, чемпіонка Олімпійських ігор у Сочі, чемпіонка світу, 5-разова чемпіонка Європи Олена Підгрушна (Білосюк), чемпіон світу, чемпіон Європи Дмитро Підручний, триразова чемпіонка світу Олена Зубрилова, чемпіон світу та Європи з літнього біатлону Андрій Богай, чемпіонка Європи, чемпіонка світу з біатлону серед юніорів Анастасія Меркушина, чемпіонка світу та Європи з літнього біатлону Людмила Писаренко, п'ятиразова чемпіонка світу та Європи з літнього біатлону Світлана Крикончук, чемпіонка Європи з біатлону серед юніорок Тетяна Трачук.

І це далеко не повний список тих, хто підіймався на першу сходинку п’єдесталу Олімпіад, чемпіонатів України, Європи та світу. Що вже казати про бронзових і срібних призерів. Одним словом – є ким пишатися, є на кого рівнятися.

У четвер, 27 квітня, на сесії Підгороднянської сільської ради в рамках Програми розвитку фізичної культури та спорту Підгороднянської сільської ради було вирішено відзначити грошовою премією юного вихованця Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи з біатлону, мешканця села Підгородне Костянтина Марценюка. Під оплески присутніх голова громади Сергій Чапрак вручив хлопцеві сертифікат на 5 000 гривень та побажав подальших успіхів, наполегливості на тренуваннях, наснаги і перемог.

У березні 2023 року на чемпіонаті України серед юнаків і дівчат у складі команди Тернопільської області Костянтин Марценюк став дворазовим чемпіоном України та двічі піднімався на срібну сходинку п’єдесталу. Тренується біатлоніст під керівництвом заслуженого тренера України з біатлону Ігоря Починка та Назарія Бурика, срібного призера чемпіонатів світу та Європи серед юніорів, який свого часу теж тренувався на Підгороднянській



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано