A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Театр як засіб розвитку і виховання дітей

Дата: 28.04.2023 14:38
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Творча зустріч вихователів навчально-виховних закладів дошкільної освіти «Використання театралізованої діяльності як дієвого засобу всебічного розвитку дітей дошкільного віку» відбулася у четвер, 27 квітня, на базі Підгороднянської початкової школи з дошкільним відділенням. Участь у заході взяли керівники і вихователі навчально-виховних закладів дошкільної освіти нашої громади, а також начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва та головний спеціаліст відділу Валентина Медицька.

З вітальним словом до учасників звернулися в.о. директора Підгороднянської школи-садка Юлія Бучковська та начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва. Головний спеціаліст відділу Валентина Медицька надала методичні рекомендації на тему: «Підвищення професійної та фахової компетентності вихователя дошкільного навчального закладу».

Вихователь закладу Лілія Савка представила учасникам заходу свій доробок на тему: «Естетичне виховання дошкільників, розвиток творчих здібностей, уяви та фантазії, вміння передавати в образі зміст і настрій сюжету, розвиток пластичних навичок засобами театрального мистецтва».

Театр – найбільш демократичний вид мистецтва для дітей, що дозволяє вирішити безліч актуальних проблем сучасної педагогіки і психології, пов’язані з формуванням естетичного смаку; моральним вихованням; розвитком комунікативних якостей особистості; вихованням волі, розвитком пам’яті, уяви, мовлення; створенням позитивного емоційного настрою, зняттям напруження, вирішенням конфліктних ситуацій через гру.

Відтак вихованці старшої групи представили присутнім театралізоване дійство «Весна в капелюшку», яке їм допомогли підготувати вихователі Лілія Савка, Ольга Гавриш та Ганна Хома, а також музичний керівник Любов Флис.

Майстер-клас «Виготовлення ляльки для театральної діяльності на основі дерев’яної лопатки чи ложки» провела вихователь Ольга Гавриш. Кожен мав можливість дати волю уяві і, залучивши творчий потенціал, створити з підручних засобів свою ляльку. Було весело і цікаво.

Загалом і організатори, і учасники творчої зустрічі задоволені результатами, а відділ освіти дякує керівнику і всім працівникам Підгороднянської школи з дошкільним відділенням за чудово організований і проведений захід.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано