A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Не нехтуйте здоров'ям своїх дітей та близьких, пройдіть обов'язкові щеплення!

Дата: 24.04.2023 15:49
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

24 квітня 2023 року стартував Всесвітній тиждень імунізації. Його мета нагадати про важливість щеплень для захисту від хвороб людей різного віку.

Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни й дотримання Календаря щеплень відіграє в цьому ключову роль. Через війну росії проти України наша медична система зосереджена на допомозі бійцям Збройних сил України та тим цивільним мешканцям, які постраждали внаслідок обстрілів ворожих військ. Мінімум який ми можемо зробити, щоб зменшити навантаження на наших лікарів, зробити щеплення. 

В Україні існує затверджений Календар профілактичних щеплень, в якому зазначені всі обов'язкові щеплення, які мають робити не тільки діти, а й дорослі. Наразі в Україні обов'язковою є вакцинація дітей від 10 небезпечних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини безоплатні, їх закуповують державним коштом.

Дорослим теж  важливо вакцинуватись від: правця, дифтерії, гепатиту В.

Важливо зробити й додаткові щеплення з урахуванням епідсезону — проти грипу та COVID-19. Якщо ви вже маєте 2 дози вакцини від COVID-19, то попіклуйтесь про бустерну чи додаткову.

Усім дорослим рекомендуємо перевірити, коли вони востаннє отримували щеплення від дифтерії і правця: якщо минуло 10 років, час пройти ревакцинацію. Якщо ви не пам’ятаєте, коли востаннє вакцинувалися від дифтерії та правця, і не маєте доступу до документа про щеплення, краще вакцинуватись.

Якщо вам час вакцинуватися, зверніться до свого лікаря або у медичний заклад місцевості, де ви зараз перебуваєте: послугу з вакцинації мають надати незалежно від того, чи підписана декларація.

Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

https://rada.info/upload/users_files/14029197/c8d66900e08627049c3755b56c4f51bc.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано