A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про стан ринку праці у Тернопільському районі (Байковецька ОТГ, Білецька ОТГ, Великоберезовицька ОТГ, Великобірківська ОТГ, Великогаївська ОТГ, Підгороднянська ОТГ) станом на 01квітня 2023 року

Дата: 11.04.2023 14:42
Кількість переглядів: 84

 

Незайняті та безробітні громадяни. Протягом березня 2023 року у Тернопільську філію Тернопільського обласного центру зайнятості (далі-філію) в пошуках роботи звернулися 316 осіб, які проживають в Тернопільському районі. Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня-березня 2023 року з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 2105 осіб, з них статус безробітного мали 1891 особа.

Станом на 01 квітня 2023 року на обліку в філії перебували 1112 незайнятих громадян, що проживають в Тернопільському районі, з них - статус безробітного мали 1018 осіб. Жінки складають 74,5% від загальної чисельності безробітних (758 осіб). Молодь віком до 35 років серед безробітних складає 23,7 % (241 особа).

Заходи активної політики служби зайнятості.  З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється  реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, за січень-березень 2023 року в приміщенні Будинку праці (м. Тернопіль) проведено: 24 тренінги з техніки пошуку роботи – 33 особи, 18 інформаційних семінарів із загальних питань зайнятості – 23 особи, 3 профінформаційних семінари для внутрішньо переміщених осіб – 5 осіб.

У звітному періоді здійснено 14 виїзних профорієнтаційнх заходів в територіальні громади Тернопільського району для ознайомлення жителів громад із послугами служби зайнятості, під час яких надані інформаційні послуги для 153 осіб.

Працевлаштування. За січень-березень 2023 року за сприянням філії на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 368 незайнятих громадян, з числа осіб, що проживають в Тернопільському районі.

Професійне навчання. У січні-березні 2023 року 73 особи, що проживають в Тернопільському районі, проходили навчання та підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві на замовлення роботодавців. З метою розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці громадян старше 45 років, фахівцями центру зайнятості видано 8  ваучерів.

Надання послуг особам з інвалідністю. У січні-березні 2023 року в філії в пошуках роботи перебували 169 осіб з інвалідністю, які мали статус безробітного. 4 особи проходила навчання. 21 особа працевлаштована. Станом на 01 квітня 2023 року на обліку у філії перебували 76 осіб з інвалідністю, які мали статус безробітного.

Надання послуг учасникам бойових дій. У січні-березні 2023 року в філії в пошуках роботи перебували 23 безробітних з числа учасників бойових дій. 4 особи працевлаштовані. Станом на 01 квітня 2023 року на обліку у філії перебували 14 учасників бойових дій, які мали статус безробітного.

Надання послуг внутрішньо переміщеним особам. У січні-березні 2023 року в  філії в пошуках роботи перебували 171 внутрішньо переміщена особа, з яких - 164 особи мали статус безробітного. 20 осіб працевлаштовані. Навчання проходили 2 особи. Також 2 особи приймали участь у тимчасових роботах. Станом на 01 квітня 2023 року на обліку у філії перебували 81 внутрішньо переміщена особа, з яких – 76 осіб мали статус безробітного.

Вакантні посади та вільні робочі місця. Станом на 01 квітня 2023 року на 142 підприємствах, установах та організаціях, які фактично здійснюють діяльність на території Тернопільського району, наявна інформація про 262 вільних робочих місць та вакантних посад, у тому числі на посади службовців – 83 вакансії, на посади за робітничими професіями – 132 вакансії, на посади, які не потребують кваліфікації – 47 вакансій. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 6 вакансій.

Всього за січень-березень 2023 року філія отримала від 278 суб’єктів підприємницької діяльності інформацію про наявність 580 вільних робочих місць та вакантних посад. Для налагодження співпраці зі роботодавцями, фахівцями філії проводяться виїзні робочі зустрічі, круглі столи, семінари, наради, Zoom-конференції. Зокрема з початку 2023 року здійснено 80 виїзних робочих зустрічей в об’єднаних територіальних громадах Тернопільського району.

Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легалізація зайнятості.

Відповідно до «Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331 (із змінами № 415 від 6 квітня 2022 р.), у січні-березні 2023 року суб’єктам підприємницької діяльності надано компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зокрема для 2 ПОУ з Байковецької ОТГ – за 2 особи, для 1 ПОУ Теребовлянської ОТГ – за 1 особу, для 1 ПОУ Збаразької ОТГ – за 1 особу, для 1 ПОУ Бережанської ОТГ – за 2 особи, для 1 ПОУ Скалатської ОТГ – за 1 особу, для 1 ПОУ Підволочиської ОТГ – за 1 особу,  для 1 ПОУ Підгороднянської ОТГ – за 1 особу, для 2 ПОУ з Теребовлянської ОТГ – за 2 особи.

Зауважимо, що подати або знайти вакансію можна через сервіси:

"Робота зараз. Державна служба зайнятості".

Чат-бот:http://@DCZWorkNowBbot або https://t.me/DCZWorkNowBbot

Канал: http://@DCZWorkNow або https://t.me/worknowdcz .

"Робота на Тернопільщині"

Чат-бот:http://@work_Ternopil_bot або https://t.me/work_Ternopil_bot

Канал: http://@work_in_Ternopil_region або https://t.me/work_in_Ternopil_region

Єдиний портал вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/)

Національний Кадровий Резерв (https://ukrnkr.in.ua/)

Роботодавці можуть подати вакансію через Google-форму: http://surl.li/bzqvd

Якщо Ви шукаєте роботу - заповніть анкету-резюме: https://docs.google.com/forms/d/12c4BSF0DPhGMTLFdRN_-yZDAmhkycGj4o069vvUx8yk/edit

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або в Telegram: http://@DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано