A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Стан ринку праці Тернопільському районі на 01 березня 2023 року

Дата: 16.03.2023 16:16
Кількість переглядів: 65

 

Незайняті та безробітні громадяни. Протягом січня-лютого 2023 року у Тернопільську філію Тернопільського обласного центру зайнятості (далі-філію) в пошуках роботи звернулися 510 осіб, які проживають в Тернопільському районі. Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом цього ж періоду з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 1789 осіб, з них статус безробітного мали 1668 осіб.

Станом на 01 березня 2023 року на обліку в філії перебували 1120 незайнятих громадян, що проживають в Тернопільському районі, з них - статус безробітного мали 1085 осіб. Жінки складають 74,0% від загальної чисельності безробітних. Молодь віком до 35 років серед безробітних складає 23,0 %. Перегляд актуального професійно-кваліфікаційного складу безробітних можливий на Facebook сторінці - «Рекрутинг Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості».

Заходи активної політики служби зайнятості.  З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється  реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, з початку 2023 року в приміщенні Будинку праці проведено: 14 тренінгів з техніки пошуку роботи – 19 осіб, 12 інформаційних семінарів із загальних питань зайнятості – 14 осіб, 2 профінфоормаційних семінари для внутрішньо переміщених осіб – 3 особи.

У звітному періоді здійснено 8 виїзних профорієнтаційнх заходів в територіальні громади Тернопільського району для ознайомлення жителів громад із послугами служби зайнятості, під час яких надані інформаційні послуги для 69 осіб.

Працевлаштування. За два місяці 2023 року за сприянням філії на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 213 незайнятих громадян, з числа осіб, що проживають в Тернопільському районі.

Професійне навчання. Цьогоріч 39 осіб, що проживають в Тернопільському районі, проходили навчання та підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві на замовлення роботодавців.

Надання послуг особам з інвалідністю. У січні-лютому 2023 року в філії в пошуках роботи перебували 144 особи з інвалідністю, які мали статус безробітного. 4 особи проходила навчання. 14 осіб працевлаштовані. Станом на 01 березня 2023 року на обліку у філії перебували 75 осіб з інвалідністю, які мали статус безробітного. Продовжується робота по наданню послуг, які сприятимуть пришвидшенню працевлаштування осіб  з інвалідністю.

Надання послуг учасникам бойових дій. З початку 2023 року в філії в пошуках роботи перебували 17 безробітних з числа учасників бойових дій. 4 особи працевлаштовані. Станом на 01 березня 2023 року на обліку у філії перебували 10 учасників бойових дій, які мали статус безробітного. Продовжується робота по наданню послуг, які сприятимуть пришвидшенню працевлаштування даних осіб.

 

Надання послуг внутрішньо переміщеним особам. У січні-лютому 2023 року в  філії в пошуках роботи перебували 154 внутрішньо переміщених осіб, з яких - 148 осіб мали статус безробітного. 13 осіб працевлаштовані. Станом на 01 березня 2023 року на обліку у філії перебували 91 внутрішньо переміщена особа, з яких – 86 осіб мали статус безробітного. Для них і надалі продовжується пошук роботи.

Вакантні посади та вільні робочі місця. Станом на 01 березня 2023 року на 91 підприємствах, установах та організаціях, які фактично здійснюють діяльність на території Тернопільського району, наявна інформація про 159 вільних робочих місць та вакантних посад, у тому числі на посади службовців – 84 вакансії, на посади за робітничими професіями – 61 вакансія, на посади, які не потребують кваліфікації – 14 вакансій. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 5 вакансій.

Всього з початку 2023 року філія отримала від 188 суб’єктів підприємницької діяльності інформацію про наявність 317 вільних робочих місць та вакантних посад. Для налагодження співпраці зі роботодавцями, фахівцями філії проводяться виїзні робочі зустрічі, круглі столи, семінари, наради, Zoom-конференції. Зокрема з початку 2023 року здійснено 48 виїзних робочих зустрічей в об’єднаних територіальних громадах Тернопільського району.

Тимчасова зайнятість. У січні- лютому 2023 року на громадські та інші роботи тимчасового характеру, направлено 25 осіб, які проживають на території Тернопільського району.

Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та легалізація зайнятості.

Відповідно до «Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331 (із змінами № 415 від 6 квітня 2022 р.), у січні-лютому 2023 року суб’єктам підприємницької діяльності надано компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зокрема для 2 ПОУ з Байковецької ОТГ – за 2 особи, для 1 ПОУ Теребовлянської ОТГ – за 1 особу, для 1 ПОУ Збаразької ОТГ – за 1 особу, для 1 ПОУ Бережанської ОТГ – за 2 особи, для 1 ПОУ Скалатської ОТГ – за 1 особу.

У складних умовах формування ринку праці служба зайнятості працює достатньо злагоджено. Відпрацьовано систему прийняття і виконання управлінських рішень, чітку систему звітності та особистої відповідальності працівників, що забезпечує адресний підхід до кожного, хто звертається у філію.

В приміщенні Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості безробітні громадяни забезпечені безкоштовним доступом до Інтернету для ознайомлення з вільними робочими місцями та посадами на території України на ВЕБ – порталі  Державної служби зайнятостіhttp://(www.dcz.gov.ua).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано