A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

За самовільний збір березового соку передбачено штраф!

Дата: 07.03.2023 13:28
Кількість переглядів: 229

Фото без опису

З середини березня в Україні розпочинається збір деревних соків – одних з цінних та поживних лісових продуктів. Масово його заготовляють постійні лісокористувачі, а також підприємці, які отримують для цього спеціальний дозвіл – лісовий квиток. Такий документ дає право на добування соку у відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі.

Однак в межах населених пунктів така діяльність заборонена. Громадяни, збираючи деревні соки в межах населених пунктів, можуть своїми діями спричинити загибель та послаблення екологічної стійкості дерев. Так, свердління отворів та прорубування кори в дереві призводить до зараження їх різного роду інфекціями, внаслідок чого розпочинаються процеси гниття деревини, що в подальшому позначається на якісному стані дерева та його здатності протистояти несприятливим погоднім умовам.

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомляє, що заготівля деревних соків у межах населених пунктів (якщо дерево не зазнало суттєвих пошкоджень) є порушенням пункту 4.2 Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах, відповідальність за яку передбачена ст. 152 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 850 до 1700 грн.

Збирати березовий сік на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду суворо заборонено. Відповідальність за дане порушення природо-охоронного законодавства передбачено статтею 91 КУпАП.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано