A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Червоний Хрест & Освіта у Громаді – разом ми зможемо більше

Дата: 06.03.2023 12:25
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Війна диктує нові страшні правила, в яких важливо орієнтуватися та вміти захищати себе і близьких, розуміти права всіх учасників збройного конфлікту.

Тому поширення знань із міжнародного гуманітарного права – це реакція на запит суспільства щодо розуміння правового регулювання захисту жертв війни, кваліфікації воєнних злочинів та відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права. Будучи суто абстрактними в мирний час, норми міжнародного гуманітарного права перетворюються на механізм забезпечення життя та здоров’я під час збройного конфлікту.

У п’ятницю, 3 березня, на теренах Підгороднянської громади відбувся науково-практичний семінар «Червоний Хрест & Освіта у Громаді – разом ми зможемо більше», організований Тернопільською районною організацією Червоного Хреста України та відділом освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради. Участь у семінарі взяли начальники відділів освіти та практичні психологи закладів освіти Байковецької, Бережанської, Білецької, Великоберезовицької, Великобірківської, Великогаївької, Нараївської, Підгороднянської та Саранчуківської громад Тернопільської області, а також голова Тернопільської районної організації ТЧХУ Ольга Нижник, фахівець з розвитку організації та волонтерства Тернопільської обласної організації ТЧХУ Оксана Порохняк, фахівець з розвитку організації та волонтерства Тернопільської районної організації ТЧХУ Василина Бетлей, бухгалтер Тернопільської районної організації ТЧХУ Олександра Брикайло.

З вітальним словом до організаторів і учасників семінару звернувся голова Підгороднянської громади Сергій Чапрак, який побажав присутнім плідної роботи і принагідно подякував голові Тернопільської районної організації ТЧХУ Ользі Нижник за співпрацю із громадою.

Лідер волонтерського напрямку МГП (міжнародного гуманітарного права), вчитель предмету Захист України КЗ «Почапинський ЗЗСО» Марія Крамар коротко ознайомила присутніх з головними засадами МГП, його метою і застосуванням.

Про необхідність викладання МГП в умовах збройної агресії говорила начальник відділу міжнародних зв’зків ЗУНУ, кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права ЗУНУ Уляна Коруц.

Також на відеозв’язок із учасниками конференції виходили віце-президент Української асоціації міжнародного права, радник президента Товариства Червоного Хреста України з міжнародного гуманітарного права, провідний науковий співробітник Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України», кандидат юридичних наук, доцент Тимур Короткий та національний координатор з міжнародного гуманітарного права Товариства Червоного Хреста України В’ячеслав Маєвський.

Після теоретичної частини семінару присутні перейшли до практичного заняття «Перша психологічна допомога. Піклування про себе та інших», яке провела лідер волонтерського напрямку з психосоціальної підтримки, практичний психолог КЗ «Почапинський ЗЗСО» Світлана Піговська.

На завершення семінару начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва подякувала колегам за плідну роботу та цікаво проведений час і висловила сподівання на подальші зустрічі, адже наша громада є базовою по співпраці з районною організацію ТЧХУ з питань Червонохресної діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано