Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Виїзне засідання виконкому відбулося в Почапинцях

Дата: 10.02.2023 12:52
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

На виїзному засіданні виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради, яке відбулося у четвер, 9 лютого, у приміщенні Почапинського старостинського округу, було розглянуто 13 питань.

Зокрема члени виконкому заслухали інформацію дільничного інспектора поліції Тернопільського ВП ГУНП УМВС України в Тернопільській області Андрія Стрілкова щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території Підгороднянської сільської ради впродовж 2022 року. Як зазначив доповідач, впродовж року в Підгороднянській ОТГ було розглянуто 846 заяв і звернень громадян; виявлено та оформлено 180 адміністративних правопорушень; 259 правопорушень по лінії ПДР; розкрито 7 кримінальних злочинів: 2 - завдання тілесних ушкоджень, 2 – шахрайство, 2 – крадіжка, 1 – завдання фізичного болю. За п’ятьма з них підозрюваним винесено обвинувальний акт на спрямовано справу до суду.

Про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Підгороднянської сільської ради у 2022 році присутніх проінформував голова адмінкомісії Володимир Осядач.

«У 2022 році проведено 19 засідань адміністративної комісії, на яких розглянуто 120 справ про адміністративні правопорушення. За результатами розгляду винесено 35 постанов про накладення штрафу на загальну суму 44 070 гривень; 51 постанова про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення та 23 постанови про звільнення порушника від відповідальності (обмежилися усним зауваженням)», - зазначив доповідач. Відтак було сплачено штрафів на суму –16 320 гривень. Справи на суму 26 350 гривень спрямовано до органів Державної виконавчої служби для стягнення штрафних санкцій у примусовому порядку.

Заслухавши звіт начальника фінансового відділу сільської ради Ірини Ващенко про виконання бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади за 2022 рік», виконавчий комітет сільської ради схвалив звіт за доходами у сумі 67 445 391 гривень, що на 1 645 600 гривень більше уточненого показника 2022 року. За видатками звіт було затверджено в сумі 59 584 975 гривень, або 84 % до уточненого плану (70 842 900 гривень). Як зауважила доповідач, освоєння та використання коштів сільського бюджету у звітному періоді було ускладнено особливим режимом виконання повноважень Державною казначейською службою в умовах воєнного стану, відповідно до постанови КМУ від 9.06.2021 р. №590.

Також на засіданні виконкому було заслухано звіт про роботу фінансового відділу сільської ради за 2022 рік. Як зазначила очільниця фінвідділу, важливим показником їхньої роботи є виконання бюджету. Так, за січень-грудень 2022 року рівень виконання дохідної частини загального та спеціального фонду сільського бюджету, без врахування міжбюджетних трансфертів, склав 104,1% (обсяг надходжень – 42 132 700 гривень при плані 40 487 100 гривень). Працівники відділу щодня здійснюють аналіз виконання розпису доходів бюджету громади, проводять щоденний моніторинг надходжень до бюджету громади в розрізі всіх видів податків і зборів, неподаткових надходжень тощо. Звіт про виконання бюджету громади щокварталу виноситься на розгляд виконавчого комітету та затверджується на сесіях сільської ради.

«Фінансовим відділом розроблено Заходи щодо наповнення дохідної частини бюджету, економного та раціонального використання бюджетних коштів, дотримання суворої бюджетної дисципліни, упорядкування мережі бюджетних установ, що фінансуються за рахунок коштів сільського бюджету, які прийнято розпорядженням сільського голови від 21.01.2022 р. № 8, за станом виконання яких на протязі звітного періоду здійснювався постійний контроль та щоквартальне звітування до департаменту фінансів ОДА», - зазначила Ірина Ващенко.

Члени виконкому затвердили робочий проект «Реконструкція вуличного освітлення вул. Шевченка, Майдан, Руська-Нижня, Гайова, Зарічна та 8 Березня (зараз вул.Тиха) в селі Забойки, загальна кошторисна вартість якого становить 1 607 872 гривень. Заслухавши інформацію начальника Відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксани Алєксєєвої, затвердили план заходів з підготовки та вшануванню на території сільської ради роковин трагічних подій на Майдані.

Також члени виконкому затвердили перелік мешканців громади, які розмістили внутрішньо переміщених осіб та подали заяву про отримання компенсації за січень місяць 2023 року.

Було внесено зміни до складу комісії з питань захисту прав дитини Підгороднянської сільської ради - введено головного спеціаліста відділу загальної і організаційної роботи Ганну Залізницьку.

За розглядом заяв громадян рішенням виконкому було надано дозволи на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в селі Підгородне. Аналогічний дозвіл було надано і ТОВ «ТЕРІНВЕСТ». Також за заявами мешканців було надано дозволи на переведення садових будинків у житлові, що розташовані у садівницьких товариствах «Діброва» і «Здоров’я».

Відповідно до регламенту рішення з питань, що виносилися на розгляд виконавчого комітету, будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті громади в розділі «Документи».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано