A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Потрібно дотримуватися чітких порад та інструкцій щодо розміщення, підключення й експлуатації генераторів

Дата: 04.01.2023 12:41
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Тернопільське РУГУ ДСНС України у Тернопільській області попереджає - щоб використання генераторів, як джерел резервного живлення, не призвело до виникнення пожеж та інших небезпечних наслідків для життя і здоров’я людей, потрібно неухильно дотримуватися чітких порад та інструкцій щодо розміщення, підключення й експлуатації генераторів.

А САМЕ:

1. Розміщення: 

Генератор необхідно розміщувати ззовні будівлі (бажано під навісом) або в окремому технічному просторому приміщенні з працюючою вентиляцією і можливістю провітрювання. Відстань від генератора до суміжних об’єктів (будівель, стін з вікнами, автомобілів тощо) – мінімум 6 метрів. Допускається встановлення електрогенератора біля суцільних негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 метра. Генератор необхідно встановлювати на рівному надійному майданчику. 

Будь-яке пошкодження електричних провідників або обладнання слід усувати негайно. 

2. Підключення: 

Під час підключення генератора до споживачів необхідно дотримуватися відповідної інструкції. Під’єднання генераторів повинен здійснювати кваліфікований електрик. 

Обов’язково необхідно перевірити технічні характеристики, специфікацію і потужність цієї моделі генератора, перед підключенням одягнути сухий захисний одяг (гумові рукавички, взуття на гумовій підошві, бажано засоби захисту органів зору та слуху). У процесі варто використовувати подовжувачі та кабелі високої якості, без пошкоджень і порізів. На вилках електроприладів мають бути заземлюючі контакти. 

3. Експлуатація:  

Перед пуском генератора перевірте стан електропроводки та усуньте пошкодження. Також необхідно усунути перекручування дротів, контакту з гарячими поверхнями, наявність корозії на контактах. Електричні елементи генератора слід заземлити. Уникайте контакту силових контурів генератора з водою й іншими предметами. Генератор небажано вмикати в умовах підвищеної вологості, під час дощу або снігу. Варто уникати контакту з елементами генератора, що обертаються. Під час роботи електрогенератору контролюйте його технічний стан. У разі виявлення підтікань палива, мастила або сторонніх звуків, що свідчать про його несправність, негайно вимкніть і знеструмте його. 

4. Під час використання генераторів категорично забороняється: - вносити зміни в конструкцію генератора; 

- розміщувати генератор у замкнутому приміщенні без вентиляції, а також у вибухонебезпечному середовищі, в підвалах та в приміщеннях з можливим перебуванням людей; 

- палити та користуватися джерелами відкритого вогню під час заправки та експлуатації генератора; 

- відкривати кришку баку при працюючому генераторі; 

- заправляти паливом генератор при працюючому або не охолодженому двигуні; 

- об’єднувати генератори у ланцюг; 

- перебувати поруч з генератором стороннім особам або тваринам; - змішувати різні види мастила та палива для генератора; 

- перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

 

5. Зберігання легкозаймистих та горючих рідин (далі - ЛЗР та ГР): У квартирах, житлових кімнатах індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків допускається зберігання не більше 10 л ЛЗР та ГР. В індивідуальних гаражах допускається зберігання не більше 40 л запасу палива та 10 кг мастила. Таку саму кількість ЛЗР та ГР допускається зберігати в окремо розташованому господарському будинку на присадибній ділянці, якщо відстань від неї до житлового будинку становить не менше 7 м. Тара, в якій зберігаються ЛЗР та ГР, повинна щільно зачинятися, бути небиткою, виготовленою з негорючих матеріалів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано