A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася сесія сільської ради

Дата: 16.12.2022 15:45
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

У четвер, 15 грудня, під головуванням голови громади Сергія Чапрака відбулася 33 сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання. Загалом депутати розглянули 33 питання, однак ключовим, безумовно, було прийняття бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади на 2023 рік. Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Ірини Ващенко та голови бюджетної комісії Миколи Павелка, депутати визначили доходи і витрати сільського бюджету-2023 у сумі 53 831 600 гривень. Більше інформації можна буде переглянути на офіційному сайті громади в розділі «Бюджет».

Також на засіданні було затверджено понад десяток програм, які діятимуть на території Підгороднянської сільської ради впродовж наступних років. Зокрема: Програма соціального захисту окремих категорій населення; Програма фінансової підтримки комунального підприємства Підгороднянської сільської ради «Підгороднянське»; Комплексна програма благоустрою та впорядкування території населених пунктів Підгороднянської сільської ради; Програма розвитку фізичної культури і спорту; Програма розвитку культури тощо.

До низки чинних Програм було внесено зміни. Зокрема, заслухавши інформацію заступника голови громади Володимира Осядача, депутати внесли зміни до цільової Програми компенсації різниці тарифу на вивіз твердих побутових відходів для населення (фізичних осіб) на період дії воєнного стану в Україні та протягом 60 календарних днів з моменту його закінчення , а саме: термін реалізації програми змінено з 2022 року на 2022- 2023 роки, а загальний обсяг фінансування, необхідного для реалізації програми, зі 100 тисяч гривень було змінено на 105 тисяч, у т. ч : 90 тис. грн. на 2022 рік та 15 тис. грн - на січень 2023 року. Нагадаємо, що в січні наступного року відбудеться конкурс на визначення переможця на вивіз твердих побутових відходів і для населення буде встановлено новий тариф на зазначену послугу.

Зміни внесли й до бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади на 2022 рік.

Заслухавши та обговоривши виступ сільського голови Сергія Чапрака, Підгороднянська сільська вирішила надати згоду на організацію співробітництва із Великогаївською сільською радою через Центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з метою забезпечення надання соціальних послуг особам похилого віку і інвалідам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, сім’ям, дітям та молоді, які перебувають в складних життєвих обставинах і проживають на території сіл Підгороднянської сільської ради.

Також депутатами було затверджено план діяльності Підгороднянської сільської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік; чисельність, структуру та штатного розпису Підгороднянської сільської ради на 2023 рік; Статут Комунального закладу «Центр культури, дозвілля, туризму і спорту» Підгороднянської сільської ради в новій редакції.

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради, з метою забезпечення повноцінного харчування учнів закладів освіти на території громади депутати затвердили перелік категорій дітей, які харчуватимуться на пільгових умовах.

Розглянувши та обговоривши заяви громадян щодо надання грошової допомоги, депутати прийняли рішення виплатити по 1500 гривень 10 учасникам АТО/ООС.

Низка питань, розглянутих депутатами, стосувалася земельних відносин: детальних планів територій, зміни цільового призначення земельних ділянок, проектів землеустрою, експертної грошової оцінки землі, оренди землі тощо.

Детальніше про рішення з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано