A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

6 вересня відбулася двадцять дев’ята сесія Підгороднянської сільської радивосьмого скликання

Дата: 13.09.2022 16:00
Кількість переглядів: 911

Фото без опису

На порядок денний двадцять дев’ятої сесії Підгороднянської сільської ради восьмого скликання, яка відбулася 6 вересня, було винесено 13 питань

Зокрема депутати затвердили Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами та персональний склад Комісії з питань розміщення зовнішньої реклами по Підгороднянській сільській раді.

З метою запровадження єдиної методики розроблення місцевих цільових програм Підгороднянської сільської ради, вдосконалення процедури їх підготовки, обговорення та затвердження, забезпечення дієвого контролю за перебігом виконання програм Підгороднянська сільська рада затвердила «Порядок розроблення місцевих цільових програм, фінансування, моніторингу та звітності про їх виконання».

На сесії було затверджено зміни до Програми соціального захисту окремих категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2022 рік в частині відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг з оплати житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку громадянам, на яких поширюється дія закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Також внесено зміни до рішення Підгороднянської сільської ради № 535 від 23.12.2021 року «Про встановлення пільгових категорій дітей на 2022 рік для забезпечення безкоштовним харчуванням у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Підгороднянської сільської ради». Відтак перелік пільгових категорій дітей було розширено.

Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Ірини Ващенко, депутати внесли зміни до розподілу видатків Підгороднянського сільського бюджету на 2022. Зокрема, за рахунок перерозподілу бюджетних асигнувань загального та спеціального фондів, 24 000 гривень було спрямовано на зміцнення матеріально технічної бази ГУ ДСНС України в Тернопільській області, а також на підключення місцевої системи оповіщення населення до обласної системи та на її обслуговування. Відповідно було внесено зміни до Програми цивільного захисту населення і територій Підгороднянської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2026 роки, затвердженої рішенням Підгороднянської сільської ради №674 від 22.06.2022 року (зі змінами), а саме: збільшено обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, на суму 4 000 гривень.

Низка питань порядку денного стосувалася розгляду заяв громадян щодо надання матеріальної допомоги, надання дозволу на розроблення детального плану, затвердження проекту землеустрою по зміні цільового призначення земельної ділянки тощо.

Також було розглянуто клопотання мешканців вулиці Бережанської села Підгородне щодо відновлення коштом ініціаторів фігурки святого Яна, яку було демонтовано комуністичною владою в 60-х роках минулого століття.

Достеменно невідомо, однак існує припущення, що стару назву Янівка (Іванівка) село, власне, й отримало на честь свого покровителя — святого Яна.

Детальніше про рішення з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано