A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

До уваги юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, що мають борг зі сплати єдиного внеску

Дата: 09.09.2022 12:44
Кількість переглядів: 632

Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення.

Страховий стаж – це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального. Для зарахування повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати ЄСВ в сумі, не меншій мінімального страхового внеску.

Заборгованість з єдиного внеску призводить до не зарахування працівникам підприємств, установ та організацій, а також фізичним особам підприємцям страхового стажу за місяці у яких відсутня сплата.

Також у ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області звертають увагу, що несплачена сума стає податковим боргом та застосовуються фінансові санкції (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону № 2464). На суму недоїмки платнику єдиного внеску  нараховується пеня на суму фактично сплаченої недоїмки за кожний день прострочення платежу. Причому на такі борги термін позовної давності не розповсюджується.

Підприємців та юридичних осіб, у яких наявний борг зі сплати ЄСВ, просять сплатити свої борги — зробити правильну «інвестицію» в своє майбутнє та майбутнє найманих працівників.

За матеріалами ГУ Пенсійного фонду України в Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано