A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Внесок малого бізнесу у розвиток тергромад краю – майже 582,2 млн гривень

Дата: 05.09.2022 10:50
Кількість переглядів: 90

 

У час, коли українці працюють і живуть між тривогами та обстрілами, воєнними діями, малий бізнес розуміючи відповідальність за фінансову безпеку країни, доброчесно сплачує податкові платежі.

Так, упродовж січня-серпня 2022 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини майже 582,2 млн грн єдиного податку, це на 36,2 млн грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 57,5 млн гривень.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За вісім місяців цього року вони сплатили 425,3 млн грн єдиного податку, що на 45,2 млн грн більше, ніж минулоріч. Додаткові надходження склали 27,7 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 7 відсотків.

Юрособи-спрощенці перерахували за цей період 88,2 млн грн єдиного податку. Плюс до очікуваних склав 4,4 млн гривень. Порівняно з січнем-серпнем 2021 року надходження збільшилися на 13,8 млн гривень.

Сільгоспвиробники, а це четверта група спрощенців, сплатили з початку 2022 року 68,7 млн грн єдиного податку.

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання – спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, створювати нові робочі місця, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади.

Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано