Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Найбільша цінність держави — її народ, люди.

Дата: 26.08.2022 14:02
Кількість переглядів: 809

Фото без опису

З нагоди Дня Незалежності України у громаді відбулися урочисті збори за участі працівників апарату, депутатів та членів виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради. Голова громади Сергій Чапрак привітав присутніх із величним державним святом і вручив подяки окремим працівникам і мешканцям громади.

Відтак за активну громадську позицію, сумлінну суспільно-корисну працю і вагомий внесок у розвиток Підгороднянської громади подяку отримала староста села Забойки Христина Безкоровайна. За активну громадську позицію, сумлінну суспільно-корисну працю і вагомий внесок у розвиток волонтерського руху вручено подяки Тамарі Крисоватій, Миколі Мазуру, Володимиру і Богдану Коруцам і Віктору Щуру.

Звертаючись до присутніх, Сергій Володимирович сказав: «Як показав час — 31 рік тому країна лише почала свій шлях до незалежності, факт її проголошення у серпні 1991–го був лише формальним законодавчим актом, а до справжнього становлення самобутньої держави та нації було ще дуже далеко.

30-річний ювілей, який ми святкували минулого року, міг стати останнім в історії незалежної та суверенної держави Україна. Якби не її народ! Не лише воїни, які проявили надзвичайний героїзм та стримали навалу ворога, а волонтери та медики, водії та провідники, робітники та підприємці, ті, хто був в Україні та ті, хто допомагає з-за кордону…

Правду кажуть, найбільша цінність держави — її народ, люди. Дякую сьогодні всім, хто докладається до нашої загальної великої справи — до нашої перемоги!»

Хвилиною мовчання зал вшанував тих синів і доньок України, які поклали душу і тіло за її свободу на всіх етапах становлення української державності, тих, хто загинув, наближаючи перемогу над російським агресором.

Серед них і наші земляки:

Юркевич Андрій, село Підгородне. Загинув 5 вересня 2014 року поблизу села Весела Гора на Луганщині;

Андрій Капчур, село Забойки. Загинув 25 січня 2015 року біля Дебальцево на Донеччині;

Заплітний Дмитро, село Забойки. Загинув 28 січня 2015 року біля Дебальцево на Донеччині;

Михайловський Олександр, село Забойки. Загинув 14 березня 2022 року поблизу містечка Золоте на Луганщині;

Завада Михайло , село Драганівка. Загинув 21 квітня 2022 року на Донеччині ;

Паславський Василь, село Домаморич. Загинув 14 травня 2022 року на Харківщині;

Нечай Віктор, село Довжанка. Загинув 26 травня 2022 року під Бахмутом на Донеччині;

Мудрий Ярослав, село Почапинці. Загинув 9 липня 2022 року у місті Часів Яр на Донеччині;

Головко Володимир, село Почапинці. Загинув 9 липня 2022 року у місті Часів Яр на Донеччині;

Також принагідно на зборах було нагороджено кубками, грамотами і медалями переможців чемпіонату з футболу Підгороднянської громади. Бронзовим призером стала команда «Фаворит» села Забойки. Кубок і грамоту вручили капітану команди, депутату сільської ради Віктору Безкоровайному. Кубок срібного призера і грамоту команді «Нива» села Довжанка передасть депутат Олег Ткач, оскільки капітан команди і за сумісництвом староста села Євген Голоктіонов буквально напередодні Дня Незалежності вступив до лав ЗСУ. Кубок чемпіона в село Великий Ходачків повезе староста села Борис Павелко, який є палким шанувальником футболу і багато років опікується сільською командою.

Дякуємо також працівникам «Центру культури, дозвілля, туризму і спорту» Підгороднянської сільської ради та аматорам громади за чудове виконання патріотичних віршів і пісень: Тетяна Лої виконала пісню «Мальви» — присвяту матерям, які ніколи не дочекаються з війни своїх дітей; оригінальну версію вірша Павла Тичини «Я єсть народ» виконала Анастасія Шведик; Ганна Хома та танцювальний ансамбль «Джерельце» виступили з піснею «Непереможна Україна». Провела захід Софія Безкоровайна.

На завершення зборів присутні виконали духовний гімн України «Боже великий, єдиний».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано