A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ми з України!

Дата: 12.07.2022 16:44
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Завершився літній калейдоскоп, який цьогоріч проходив одночасно на чотирьох локаціях і зібрав понад 200 дітей віком 6-15 років, які постійно чи тимчасово проживають у селах Підгороднянської громади.

Крім традиційних для таких заходів конкурсів, естафет, бансів і співів, цього разу діти мали можливість збагатити свої знання про нашу країну, про національні традиції і страви, про українську вишиванку та багато іншого. Адже тема нашого калейдоскопу промовисто була заявлена вже в самій його назві — «Ми з України».

«Програма занять на кожній локації могла відрізнятися, адже це значною мірою залежало від вікової категорії та вподобань дітей, які там займалися. Та й від розташування самої локації теж», — пояснює начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва. — «Передусім ми думали про безпеку дітей, тому для проведення калейдоскопу обирали місця, розташовані неподалік укриттів, щоб діти могли перебувати там в разі небезпеки. Власне тому цьогорічний калейдоскоп відбувався не в кожному селі, як ми це робили минулого року, а лише на чотирьох локаціях», — каже Оксана Михайлівна.

«Можна було б, зважаючи на ситуацію, відмовитися цього року від проведення калейдоскопу, однак ми зважили всі ризики і таки наважилися», — каже головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради Юлія Батюк. — «Дітям вкрай необхідне спілкування. Ковідні обмеження а відтак і воєнний стан зачинили їх у чотирьох стінах, перевели їхнє спілкування з однолітками в дистанційний режим. І це — велика проблема.

Особливо враховуючи, що в громаді проживають діти з інших регіонів, які не мають тут ні друзів, ні однокласників».

Спраглі живого спілкування, діти залюбки приходили на заняття. І щодня їх ставало більше. Найважче, звичайно, було організаторам нашого «Центру культури, дозвілля, туризму і спорту», які працювали в Почапинцях, адже там збиралися дітки аж із трьох сіл громади. І без сторонньої допомоги дівчата не впоралися б. Тож принагідно хочемо подякувати всім, хто долучився до організації і проведення літнього калейдоскопу. Передусім, це, звичайно ж, працівники «Центру» — Олена Павелко, Галина Зорій, Тетяна Лоїк, Оксана Телих, Наталія Буцер, Галина Витовська і Соломія Баляс. Їм допомагали аніматори-волонтери Мар’яна Задорожна, Тереза Піговська,

Ліля Телих ,Олеся Іваськів, Даринка Черніцька, Настя Мілян, Микола Маряш, Настя Войтович, Вікторія Гречаник, Анжела Табака, Ярина Павелко, Марія Кореньовська, Христина Николюк, Уляна Васильків, Настя Кінаш. Велика дяка директорам наших навчальних закладів, які дозволили нам використовувати приміщення і подвір’я шкіл, де була така необхідність. Дякуємо й педагогам і медпрацівникам закладів освіти, які долучилися до нашого заходу — Дмитру Піговському, Руслані Шелінгович, Галині Балабан і Наталії Лютій. За технічну підтримку — Владиславу Гарасиму, Ігорю Скалько і Степану Лоїку. А ще —спеціальному гостю Олегу Ордановському. Його майстерне виконання на барабанах сучасних українських хітів стало справжньою родзинкою літнього калейдоскопу і додало йому особливого колориту.

Ну і, звичайно ж, дякуємо нашим найрозумнішим, найталановитішим і найкреативнішим дітям, які вміють усе: співати, танцювати, малювати, створювати театральні мініатюри, грати футбол… всього не перелічити.

Попереду ще половина літа. Набирайтеся сил, здоров’я і позитивних емоцій. Бажаємо вам впевненості у власних силах та постійного прагнення до нових знань. Мирного вам і усім нам неба!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано