A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На сесії Підгороднянської сільської ради восьмого скликання, яка відбулася 8 липня, було розглянуто 13 питань.

Дата: 12.07.2022 16:27
Кількість переглядів: 1276

 
Зокрема депутати заслухали і обговорили звіт про виконання Програми соціально-економічного розвитку Підгороднянської сільської ради за І півріччя 2022 року, який попередньо був розглянутий на засіданні виконавчого комітету. Як зазначив доповідач, начальник відділу загальної та організаційної роботи Іван Рудакевич : «На жаль, військова агресія росії з 24 лютого 2022 року внесла значні корективи до програм соціального та економічного розвитку як всієї України, так і окремих областе й і громад . Провівши детальний аналіз Програми соціально-економічного та культурного розвитку Підгороднянської сільської ради за перше півріччя 2022 року необхідно відзначити, що фінансування заходів здійснювалося з урахуванням можливостей місцевого бюджету, оскільки капітальні видатки з державного та обласного бюджету з 24 лютого 2022 року не здійснюються».
Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Підгороднянської сільської ради Ірини Ващенко, депутати затвердили звіт про виконання бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади за І півріччя 2022 року по доходах у сумі 31 207 709 гривень, а по видатках — у сумі 24 690 966 гривень.
За результатами січня-червня 2022 року до загального фонду місцевого бюджету Підгороднянської громади надійшло власних доходів (без урахування трансфертів) 16569,3 тис. грн., що становить 118,4% до затвердженого планового показника та на 18,7% більше до відповідного періоду минулого року.
Також депутати затвердили зміни до бюджету сільської ради. Зокрема доходи та видатки збільшено на суму 2 434 673, 83 грн. Відтак кошти буде спрямовано на встановлення системи оповіщення про повітряну тривогу по всіх селах громади; на проведення капітального ремонту котельні зі встановленням котла на альтернативному виді палива в Великоходачківській ЗОШ І-ІІІ ст. та на додаткове виділення коштів на вивіз сміття з комунальних установ і кладовищ у зв’язку з підняттям тарифів.
Заслухавши інформацію сільського голови Сергія Чапрака, сільська рада прийняла рішення про перейменування низки вулиць на території сіл Підгороднянської сільської ради. Зокрема:
с. Почапинці — вулицю Чалдаєва на вулицю Стрийська; вулицю Чалдаєва бічна на вулицю Польова; вулицю Жовтнева на вулицю Незалежності;
с. Забойки — вулицю 8 Березня на вулицю Тиха;
с. Драганівка — вулицю Листопадова на вулицю Незалежності; вулицю 8 Березня на вулицю В.Стуса; вулицю Колгоспна на вулицю Підлісна та
вулицю Карпенка на вулицю В.Івасюка;
с. Великий Ходачків — вулицю Чалдаєва на вулицю Довга; вулицю Карпенка на вулицю Т. Шевченка.
Перейменування вулиць буде здійснено без зміни номерів житлових будинків, установ та споруд.
Також було вирішено демонтувати пам’ятник герою Радянського Союзу Чалдаєву в селі Великий Ходачків .
На сесії було розглянуто низку питань щодо надання матеріальної допомоги, надання дозволу на розроблення детального плану, передачі в оренду приміщення з проведенням аукціону, затвердження проекту землеустрою по зміні цільового призначення земельної ділянки тощо. Детальніше про рішення з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано