Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У середу, 22 червня, відбулася 27 сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання, на розгляд якої було винесено 19 питань

Дата: 23.06.2022 15:59
Кількість переглядів: 1410

Фото без опису

 

Перед початком засідання голова громади Сергій Чапрак і начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва вручили подяки та цінні подарунки цьогорічним випускникам навчальних закладів громади, які успішно завершили навчання. Також подяками Підгороднянської сільської ради цьогоріч було відзначено тих випускників, які брали активну участь у різноманітних заходах громади, або ж займалися волонтерською діяльністю. Як зазначила Оксана Алєксєєва, при формуванні списку відзначених були враховані рекомендації не лише керівників навчальних закладів, але й старост сіл і працівників «Центру культури, дозвілля, туризму і сорту» нашої громади. Присутні в залі депутати,  старости сіл та начальники відділів сільської ради, які були запрошені на сесію, оплесками привітали нагороджених і зробили спільне фото на згадку.

Відтак депутати перейшли до розгляду питань, які було винесено на порядок денний засідання

.

 Зокрема було затверджено низку важливих програм:  Програму поховання військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, внутрішньо переміщених осіб, невідомих та безрідних громадян на 2022-2024 роки; цільову Програму цивільного захисту населення і територій Підгороднянської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022-2026 роки в новій редакції; Комплексну програму благоустрою та впорядкування території населених пунктів  Підгороднянської сільської ради на 2022 рік  в новій редакції;  цільову Програму «Зубопротезування пільгових категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2022 рік ».

Також було затверджено цільову Програму компенсації різниці тарифу на вивіз твердих побутових відходів для населення (фізичних осіб).  Адже, у зв’язку з подорожчанням пального,  ДП «ЕкотернТранс» ПП «Екотерн», яке здійснює вивіз твердих побутових відходів з домогосподарств нашої громади, підняло тариф на здійснення даної послуги. Щоб зняти додаткове фінансове  навантаження з домогосподарств, сільська рада прийняла рішення на період дії воєнного стану в Україні та впродовж  60 календарних днів з моменту його закінчення компенсувати цю різницю коштом місцевого бюджету. Компенсація сплачуватиметься сільською радою з 1 липня, загальна сума компенсації становитиме близько 14 000 гривень на місяць.

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та сорту Підгороднянської сільської ради Оксани Алєксєєвої , депутати вирішили внести зміни до рішення двадцятої сесії восьмого скликання від 23 грудня 2021 року № 535  «Про встановлення пільгових категорій дітей   на 2022 рік для забезпечення безкоштовним харчуванням у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Підгороднянської сільської ради» та  встановити середньоденну вартість харчування :

на одного вихованця в закладах дошкільної освіти  та  дошкільних групах навчально-виховних комплексів закладів загальної середньої освіти у розмірі  50грн;

на одного учня у закладах загальної середньої освіти – 40 грн;

на одного учня у закладах загальної середньої освіти, які відвідують групи продовженого дня – 25 грн.

Також на сесії було надано згоду на передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту з Підгороднянського сільського бюджету Великогаївському сільському бюджету (Центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Великогаївської сільської ради) на оплату праці з нарахуваннями, придбання предметів та матеріалів в сумі 576 230 гривень та на передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту з Підгороднянського сільського бюджету міському бюджету міста Тернополя за утримання під’їзних шляхів та придорожніх зелених зон, забезпечення належного санітарного стану прилеглої території до сміттєзвалища с. Малашівці Тернопільської області в сумі 128 410 гривень.

Низка питань порядку денного стосувалася ставок податків і зборів на території Підгороднянської сільської ради. Відтак на засіданні було встановлено ставки земельного податку;  ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; ставки  єдиного податку для фізичних осіб-підприємців та туристичний збір на 2023 рік .

Заслухавши інформацію провідного спеціаліста  служби у справах дітей виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради Миколи Піговського, депутати затвердили в новій редакції Положення про службу.

В різному розглянули питання щодо доцільності перейменування вулиць у населених пунктах нашої громади. Ще у квітні на адресу Тернопільської обласної військової адміністрації надійшло звернення від громадянина Позднякова щодо перейменування вулиць у 46 територіальних громадах області. У Підгороднянській громаді, зокрема, йшлося про вулицю Чалдаєва у Великому Ходачкові;  вулиці 8 Березня та  Колгоспна у Драганівці; вулицю 8 Березня у селі Забойки та вулиці Жовтнева, Чалдаєва і Чалдаєва-бічна в Почапинцях. Згідно з опитуванням, яке старости сіл провели серед мешканців зазначених вулиць, переважна більшість висловилася проти їх  перейменування, тож депутати одноголосно прийняли рішення назви даних вулиць не змінювати.

Більше інформації по рішеннях з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано