A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася двадцять шоста сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання

Дата: 19.04.2022 12:51
Кількість переглядів: 1145

У понеділок, 18 квітня, під головуванням секретаря сільської ради Ірини Войтович відбулася двадцять шоста сесія Підгороднянської сільської ради восьмого скликання.

Відтак, керуючись низкою законодавчих документів, зокрема і Постановою Кабміну «Про спрямування коштів до резервного фонду державного бюджету», депутати прийняли рішення про внесення змін до доходів та до розподілу видатків Підгороднянського сільського бюджету на 2022 рік на 1 815350 грн. Також було внесено зміни до міжбюджетних трансфертів на 2022 рік.

Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Ірини Ващенко, депутати затвердили звіт про виконання бюджету Підгороднянської сільської територіальної громади за І квартал 2022 року по доходах у сумі 14 695 651 гривень, по видатках — у сумі 11 630 846 гривень.

В умовах воєнного стану особливої уваги потребує продовольча безпека України, що тягне за собою невідкладне використання всіх доступних сільськогосподарських угідь для проведення посівної кампанії. Тож з метою забезпечення ефективного використання земель сільськогосподарського призначення Підгороднянської сільської ради під час дії воєнного стану та врегулювання відносин, пов’язаних з орендою землі, на сесії було розглянуто питання про встановлення розміру орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Відтак депутати прийняли рішення

при передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на строк до одного року земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності (крім тих, що перебувають у постійному користуванні осіб, які не належать до державних, комунальних підприємств, установ, організацій, а також земельних ділянок, що залишилися у колективній власності колективного сільськогосподарського кооперативу, сільськогосподарського акціонерного товариства, нерозподілених та не витребуваних земельних ділянок і земельних часток (паїв) встановити розмір орендної плати у розмірі 8 (вісім) відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що визначається від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Тернопільській області.

З огляду на те, що станом на 18 квітня на території Підгороднянської громади проживає 689 внутрішньо переміщених осіб, серед яких є громадяни, які підлягають мобілізації, депутати Підгороднянської сільської ради прийняли звернення до Тернопільського районного відділення поліції Головного управління національної поліції України та Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«На території Підгороднянської сільської ради, в тому числі в садівничих та дачних товариствах, які розташовані та знаходяться на території Підгороднянської сільської ради, тимчасово проживають ( перебувають) громадяни чоловічої статті, які були вимушені покинути свої домівки у зв’язку з активними бойовими діями. Серед даних громадян є військовозобов’язанні, які підлягають мобілізації і зобов’язанні стати на військовий облік за місцем фактичного перебування.

Просимо вас вжити заходів щодо дотримання даними особами Законодавства України «Про військовий обов’язок та військову службу», « Про правовий режим воєнного стану», — йдеться у зверненні.

Також на сесії було затверджено перелік закладів культури базової мережі місцевого рівня Підгороднянської сільської ради; розглянуто заяви громадян про надання матеріальних допомог та заяв, що стосувалися земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано