A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи

Дата: 24.03.2022 16:35
Кількість переглядів: 819

До уваги громадян, які тимчасово проживають на території Підгороднянської громади!
З метою визначення правового статусу та забезпечення обліку осіб, які після введення воєнного стану перемістилися з регіонів, де проводяться активні бойові дії, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи».
Ці кроки уряд здійснив, зокрема, для: своєчасної виплати пенсій, пільг, субсидій та державних соціальних допомог всім отримувачам, продовження строків виплат всіх раніше призначених допомог на час дії воєнного стану без звернення людини, впровадження спеціальних механізмів виплати пенсій та допомог тим, хто отримував їх за місцем проживання, але змінив його через бойові дії, впровадження централізованого нарахування та виплати допомог для людей із територій, де через активні бойові дії органи соціального захисту не змогли провести нарахування та виплати, залучення та розподілу гуманітарної допомоги.
Право на отримання довідки мають особи, які з 24 лютого 2022 року перемістилися із регіонів, які визначені, зокрема в розпорядженні Уряду від 6 березня 2022 року № 204-р, а саме: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ.
Для отримання довідки особа може звернутися до:
органів соціального захисту райдержадміністрацій (районних військових адміністрацій) та міських рад міст обласного значення; центрів надання адміністративних послуг; виконавчих органів сільських, селищних, міських рад або ЦНАП.
Громадяни, які тимчасово проживають на території Підгороднянської громади, для подання заяви «Про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» мають звернутися у старостати сіл за адресами:
село Підгородне, вул. Зелена, 2;
село Великий Ходачків, вул. Шкільна, 5;
село Довжанка, вул. Містечко, 41;
село Домаморич, вул. Івана Франка, 4;
село Драганівка, вул. 8-Березня, 2;
села Забойки і Пачапинці — вул. Жовтнева, 3.
З собою необхідно мати оригінали документів:
паспорт, ідентифікаційний код, до ID картки необхідно мати довідку про місце реєстрації, або Витяг з ЄДДР щодо реєстрації місця проживання. Якщо у складі сім’ї є діти - свідоцтва про народження дитини. Інші документи: пенсійне посвідчення, документ, що підтверджує спеціальний статус.
Довідку ВПО формує управління соціального захисту Тернопільської районної військової адміністрації.
Щодо подальшого отримання довідок повідомимо додатково.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано