A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Декларування ПДВ в умовах воєнного стану

Дата: 11.03.2022 11:19
Кількість переглядів: 144

  У зв’язку із запровадженням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 на всій території України воєнного стану та з метою забезпечення можливості платникам податків декларувати свої податкові зобов’язання з податку на додану вартість Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що інформує.

Платники податків з метою забезпечення декларування податкових зобов’язань з податку на додану вартість, що підлягають сплаті до бюджету за звітний період лютий 2022 року у податковій звітності з податку на додану вартість за такий звітний період податкові зобов’язання та податковий кредит декларують з урахуванням наступних особливостей:

­– податкові зобов’язання та податковий кредит, які станом на 24 лютого підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) податковими накладними та розрахунками коригування до них відображаються у відповідних розділах податкової звітності у загальному порядку;

податкові зобов’язання та податковий кредит, які станом на 24 лютого та до кінця дії воєнного стану на всій території України не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та розрахунками коригування до них, відображаються в податковій звітності з податку на додану вартість на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів (документи РРО, акти приймання – передачі, акти виконаних робіт/наданих послуг, тощо), складених (отриманих) платником податку за операціями з постачання та придбання товарів/послуг відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансовузвітність в Україні".

Після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану, а всі податкові зобов’язання та податковий кредит, задекларовані платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.

Додатково повідомляємо, що форма податкової накладної/розрахунку коригування, з урахуванням змін, внесених наказу Міністерства фінансів України від 17.01.2022 № 15, буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників податків буде проінформовано додатково.

  За сім днів березня Тернопільщина сплатила 5,7 млн грн військового збору

На підтримку обороноздатності нашої країни бізнес та жителі Тенопільщини перерахували упродовж січня-лютого цього року 58,9 млн грн військового збору. Порівняно з двома місяцями минулого року сплата зросла на 10 млн гривень.

У лютому надходження цього збору склали 33,6 млн гривень. А це на 23 відсотки або 6,3 млн грн більше, ніж у 2021 році.

Упродовж семи днів березня платники Тернопільщини спрямували для українського війська 5,7 млн грн військового збору.

Нагадуємо, що кожна гривня, сплачених податків і зборів, у час воєнного стану засвідчує соціально відповідальну позицію кожного суб’єкта господарювання, кожного громадянина. Адже сьогодні кожен долучається добрими справами для підтримки Збройних сил України, нашої держави – хтось зі зброєю, хтось фінансово, хтось волонтерством тощо. Бо разом – до перемоги!

Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано