A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Онайн-семінар від ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Дата: 22.02.2022 14:58
Кількість переглядів: 877

Стартувала навчальна програма від ULEAD з Європою / ULEAD with Europe з підтримки громад у розробці стратегій місцевого розвитку. У першому дводенному онайн-семінарі взяли участь представники громад-переможниць із Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Нагадаємо, що відбір щодо підтримки громад в розробці стратегій місцевого розвитку здійснювався на конкурсній основі. Від Тернопільської області підтримку U-LEAD отримають Підгорднянська, Монастириська, Великодедеркальська та Саранчуківська громади.

«Основною метою стратегій є визначення головних напрямків розвитку територіальної громади. Дуже важливо, щоб органи місцевого самоврядування знали свої сильні та слабкі сторони, аналізували можливості та потенційні загрози. Це дасть можливість визначити пріоритетні проєкти для громади, здійснити пошук джерел фінансування та ефективно їх реалізувати. Увесь цей логічний комплекс заходів та дій дасть позитивний результат, вплине на зміцнення економіки та покращення інституційної спроможності громади», – зазначила під час вступного слова Наталія Онищук, керівниця регіонального офісу ULEAD з Європою в Тернопільській області.

Мета перших семінарів – покращення спроможності команди з координації для надання підтримки робочій групі відповідної громади у процесі підготовки стратегії місцевого розвитку.

«Навчальний захід став безпрецедентним у своєму роді, оскільки зміг зібрати онлайн 12 громад західного регіону, і забезпечив практичні результати для його учасників. Активність і залученість представників громад до процесу, засвідчила їхню вмотивованість у стратегічному плануванні розвитку своїх територій», – підкреслив експерт U-LEAD з підтримки громад у розробці стратегій Андрій Мартишко.

Наступним кроком для учасників буде проведення першого засідання робочих груп.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано