A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Харчування має бути смачним, поживним і безпечним

Дата: 18.02.2022 16:11
Кількість переглядів: 68

17 лютого 2022 року відділом освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради проведено нараду з керівниками закладів освіти з питань організації харчування за участю кухарів закладів освіти громади.

На нараді розглянуто питання щодо планування та організації харчування в закладах освіти, забезпечення їдалень та буфетів безпечною та якісною сировиною, порядок зберігання та використання денного запасу продуктів, якість і своєчасне приготування їжі, дотримання технології приготування виготовлення, відбір та зберігання добової проби страв, дотримання правил особистої гігієни, санітарний стан приміщень харчоблоків.

Харчування дітей має здійснюватись відповідно до затвердженого для закладу та погодженого з органами Держпродспоживслужби на місцях примірного чотиритижневого сезонного меню.

За умови 100% використання всіх компонентів страв та без змін процесів приготування, меню, рекомендоване МОЗ, дозволяється використовувати без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби.

Нагадуємо, 1 січня 2022 року набули чинності зміни в меню закладів освіти. Зокрема:

збільшення вживання овочів (кожний прийом їжі повинен включати вживання овочів згідно вікової норми);

збільшення вживання фруктів;

зменшення вживання хліба (цільнозерновий, є прийоми їжі без хліба);

зменшення вживання картоплі (одна страва картоплі чергується з 4-5 страв із злакових);

збільшується споживання птиці;

зменшується споживання насичених жирів (масла);

обмежується вживання чаю, соку та какао ( в закладах дошкільної освіти не більше 2 порцій на тиждень кожного виду);

обмежується вміст цукру, солі та жиру в стравах, які готуються в закладах освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора