Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

«Різдвяна феєрія» в Підгороднянській громаді

Дата: 25.01.2022 17:03
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

Колядує вся наша громада

Коляда святкова на вустах.

Наступила радісна година —

День народження Христа!

У неділю, 16 січня, на майданчику біля головної ялинки громади в Підгородньому  відбувся  фестиваль «Різдвяна феєрія».

Як зазначив у вітальному слові голова громади Сергій Чапрак, це перший подібний захід у нашій молодій громаді, але сподіваємося, що він стане традиційним і щороку збиратиме дедалі більше гостей і творчих колективів.

«Традиції українського Різдва можна назвати одними з найбагатших у світі. У них віддзеркалено здобутки понад п’ятитисячолітньої культури, музичне та змістовне розмаїття співів вражає, а кількості колядок і щедрівок неможливо злічити. Наше завдання — не лише зберегти цей безцінний скарб, а примножити і передати його наступним поколінням», — зазначив Сергій Володимирович.

Відтак аматори з різних сіл громади представили присутнім андріївські вечорниці, вертепні дійства, дійство спалювання Дідуха. У виконанні церковних хорів звучали рідкісні старовинні коляди. Приємно, що серед учасників і гостей фестивалю було багато молоді і дітей.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення заходу: священнослужителям громади святим отцям Анатолію Залізницькому, Івану Чайківському та Тарасу Юречку , які розпочали святкування з молитви;  ведучим свята — директору Довжанківської школи Ірині Василик та вчителю фізичної культури і захисту України Довжанківської школи Віталію Терлецькому; працівникам відділу освіти, культури, молоді і спорту, «Центру культури, дозвілля, туризму і спорту»  Підгороднянської сільської ради та КП «Підгороднянське». Особлива подяка директору і працівникам Підгороднянської початкової школи з дошкільним відділенням за смачнючі різдвяні пампушки, якими пригощали всіх присутніх та Олегу і Владиславу Батюкам за музичний супровід свята. Ну і, звичайно ж, всім учасникам фестивалю за феєричний настрій на сцені і на святі загалом!

Свято вдалося! І навіть погода цьому сприяла — день видався напрочуд погожим і сонячним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано