A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Вшануймо наших земляків!

Дата: 25.01.2022 15:02
Кількість переглядів: 443

 

Кривава зима 2015 назавжди залишиться в пам’яті українського народу, як одна з найтрагічніших сторінок в історії нашої держави. Оборона Донецького аеропорту, битва під Дебальцевим… Сотні вбитих, поранених, взятих у полон, зниклих безвісти. Найгостріша фаза тривала майже місяць — з 25 січня до 18 лютого.

25 січня у бою під Дебальцевим, поблизу села Санжарівка (опорний пункт «Валера» висота 307,51) загинув наш земляк, оператор-навідник на БМ ІІ 351  «Лора» 128 гірсько-піхотної бригади Андрій Володимирович Капчур.

28 січня  під час артилерійського обстрілу взводного опорного пункту (блок-пост) від прямого влучання на місце оборони від БМ-21 Град загинув оператор  взводу механізованого батальйону, молодший сержант Дмитро Іванович Заплітний.

Обидва — уродженці села Забойки. Обох і поховано на сільському кладовищі.

Сьогодні, в день сьомих роковин з дня загибелі Андрія Капчура, рідні,  друзі, односельці та земляки молилися на заупокійній Святій Літургії  , парастасі та панахиді біля могили загиблого героя.  Поминальна Служба відправлялася у церкві святих безсрібників Косми і Дам'яна.

Поминальна служба за упокій душі Дмитра Заплітного відбудеться в п’ятницю, 28 січня, о 9 годині,  в  церкві св. Володимира Великого села Забойки.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано