A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На останній в цьому році сесії депутати заслухали звіт голови, прийняли бюджет 2022 та затвердили символіку громади.

Дата: 23.12.2021 17:27
Кількість переглядів: 756

Фото без опису

23 грудня відбулася 20 і остання в цьому році сесія Підгороднянської сільської ради, яку провів сільський голова Сергій Чапрак. Участь у роботі сесії взяли депутати, начальники відділів та структурних підрозділів сільської ради, старости сіл громади.

На порядок денний сесії було винесено 26 питань. Серед найважливіших — звіт голови про роботу сільської ради за 2021 рік, затвердження бюджету, з яким громада житиме в наступному році та затвердження символів громади.

Рішенням сесії було також затверджено: План роботи Підгороднянської сільської ради 8 скликання на 2022 рік; Програму соціального захисту окремих категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2022 рік; Програму соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності на 2022-2024 роки; Програму індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2022-2025 роки. Також депутати затвердили Комплексну програму благоустрою та впорядкування території населених пунктів Підгороднянської сільської ради на 2022 рік і делегували частину повноважень на виконання програми КП «Підгороднянське».

Розглянувши та обговоривши інформацію сільського голови Чапрака С.В. про підготовку договору про співробітництво Великогаївської та Підгорогднянської сільської ради, депутати схвалити проект договору, в межах якого передбачається надання соціальних послуг особам похилого віку і інвалідам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, сім’ям, дітям та молоді, які перебувають в складних життєвих обставинах і проживають на території сіл Підгороднянської сільської ради через Центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Великогаївської сільської ради. Також депутати дали згоду на передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту з Підгороднянського сільського бюджету Великогаївському сільському бюджету (Центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Великогаївської сільської ради на оплату праці соціальних працівників, придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентара в сумі 573 770 гривень.

Рішенням сесії також було дано згоду на передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту з Підгороднянського сільського бюджету Тернопільському обласному бюджету в сумі 3 244 294 гривень на співфінансування об’єкту: «Реконструкція будівлі під центр надання адміністративних послуг за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, с. Підгородне, вул. Бережанська, 70». 7 600 гривень буде передано в обласний бюджет на придбання посвідчень дитини з багатодітної сім’ї та посвідчення батьків багатодітної сім’ї; 50 000 гривень — на оздоровлення дітей пільгових категорій в оздоровчих таборах всеукраїнського рівня та 1 000 000 гривень — на співфінансування для придбання шкільного автобуса.

Ще депутати затвердили чисельність, структуру та штатний розпис працівників виконавчого апарату Підгороднянської сільської ради на 2022 рік і розглянули питання про встановлення пільгових категорій дітей на 2022 рік для забезпечення безкоштовним харчуванням у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Підгороднянської сільської ради. Відтак депутати прийняли рішення організувати безкоштовне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету дітей пільгових категорій закладів загальної середньої та дошкільної освіти, а саме: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких є (були) учасниками бойових дій, дітей-переселенців із тимчасово окупованих територій. Встановити середньоденну вартість харчування на одного вихованця у закладах дошкільної освіти та дошкільних групах навчально-виховних комплексів закладів загальної середньої освіти в розмірі 30грн; на одного учня у закладах загальної середньої освіти — 24 грн, гаряче харчування — 26 грн; на одного учня у закладах загальної середньої освіти, які відвідують групи продовженого дня – 15 грн. У закладах дошкільної освіти та дошкільних групах навчально-виховних комплексів закладів загальної середньої освіти встановити розмір плати, що вносять батьки або особи, що їх замінюють на рівні 50% від загальної вартості харчування однієї дитини.

Встановити знижку на оплату вартості харчування у закладах дошкільної освіти та дошкільних групах навчально-виховних комплексів закладів загальної середньої освіти для батьків, які виховують троє і більше дітей, на рівні 50% від розміру встановленої плати.

Також депутати надали виконавчому комітету Підгороднянської сільської ради право звільнити від батьківської плати або зменшувати розмір батьківської плати при зверненні громадян або адміністрації закладів загальної середньої та дошкільної освіти (виходячи з матеріального стану сім'ї).

Більше інформації по рішеннях з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано