A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Експерти ULEAD з Європою / ULEAD with Europe допоможуть нам розробити стратегії розвитку громади

Дата: 03.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 811

Фото без опису

Маємо добру новину!

Відбір громад, яким експерти ULEAD з Європою / ULEAD with Europe допоможуть розробити стратегії розвитку, завершився. Загалом було відібрано 96 територіальних громад з усіх областей України, чотири з яких — із Тернопільської області: Підгороднянська, Монастириська, Великодедеркальська та Саранчуківська територіальні громади.

30 листопада на базі ULEAD з Європою в Тернопільській області відбулася перша ознайомча зустріч громад-учасниць ініціативи з Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Від нашої громади участь в зустрічі взяли заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Підгороднянської сільської ради Володимир Осядач та начальник відділу загальної та організаційної роботи сільської ради Іван Рудакевич.

«Стратегія — важливий документ, який допомагає громадам визначитися, де вони зараз є та зрозуміти, де вони хочуть бути завтра. Цей документ допомагає структуровано та покроково досягати поставлених цілей. Успіх у стратегічному плануванні залежить від того, наскільки воно є чітким та цілеспрямованим. Процес повинен бути збалансованим та гнучким, тоді громаді вдасться досягти успіху», – підкреслила Наталія Онищук, керівниця Регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області.

В рамках навчальної програми будуть проведені семінари та тренінги щодо підготовки стратегії. Також здійснюватиметься експертний супровід та консультації для підготовки до засідань робочої групи та виконання завдань між ними. Робота в групах супроводжуватиметься обміном досвідом з іншими громадами, які теж розробляють стратегії їх розвитку.

Співпраця з U-LEAD у зазначеному напрямку передбачає річний навчальний онлайн цикл із покрокової розробки стратегії розвитку.

З територіальними громадами, відібраними для участі в програмі, працюватимуть експерти з розробки стратегій місцевого розвитку U-LEAD Ігор Мельничук (Ihor Melnychuk) та Андрій Мартишко (Andriy Martyshko)

«Радий буду допомогти громадам у розробці стратегій розвитку, наповнювати їх реальним змістом. Маю прохання, щоб всі відповідально віднеслися до етапу стратегічного планування. Стратегія – це новий інструмент, який дасть можливість громаді якісно впроваджувати проєкти, програми та успішно розвиватися», – зазначив Ігор Мельничук.

Також учасники заходу розповіли про свій досвід в стратегічному плануванні та презентували територіальні громади.

Нагадуємо, що рограма «U-LEAD з Європою» — це підтримка реформи децентралізації в Україні, замовником якої є Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано