A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Відбулася чотирнадцята сесія Підгороднянської сільської ради

Дата: 17.08.2021 11:15
Кількість переглядів: 1976

Фото без опису

У понеділок, 16 серпня, під головуванням сільського голови Сергія Чапрака відбулася чотирнадцята сесія Підгороднянської сільської ради VIII скликання.

У роботі сесії взяли участь депутати, начальники відділів та структурних підрозділів сільської ради, старости сіл громади.

На порядок денний сесії було винесено 14 питань. Зокрема депутати затвердили Програму підтримки державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів у Тернопільському районі на 2021-2022 роки; Програму розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства Великобірківської селищної ради «Тернопільська центральна районна лікарня» на 2021 рік; Положення про громадський бюджет Підгороднянської сільської ради. Також депутати затвердили прогноз бюджету Підгороднянської сільської ради на 2022-2024 роки, метою якого є створення дієвого механізму управління бюджетним процесом у Підгороднянській громаді, як складової управління фінансами, встановлення взаємозв'язку між стратегічними цілями розвитку громади та можливостями бюджету у середньостроковій перспективі; забезпечення прозорості, передбачуваності та послідовності бюджетної політики; забезпечення стабільності, результативності, стійкості та збалансованості сільського бюджету; ефективного використання бюджетних коштів.

Відтак пріоритетними напрямами розвитку громади на 2022-2024 роки залишатимуться: забезпечення умов для соціально-економічного зростання в усіх галузях і сферах діяльності, модернізація інфраструктури, зростання надходжень до бюджету сільської територіальної громади та підвищення життєвого рівня населення громади.

Головним пріоритетом бюджетної політики в частині доходів є забезпечення надходжень до бюджету не тільки в запланованих обсягах, але й збільшення власних доходів бюджету. Основними заходами, які необхідно здійснити для досягнення поставлених цілей, є:

- пошук додаткових шляхів наповнення сільського бюджету, зокрема шляхом руйнування існуючих схем мінімізації сплати податків, забезпечення беззбиткової діяльності підприємств та створення рівних умов для всіх суб’єктів господарювання;

- забезпечення ефективного і раціонального підходу до використання земельних ресурсів та комунального майна, як засобу збільшення надходжень до бюджету громади;

- організація своєчасного затвердження та перегляду ставок місцевих податків і зборів згідно з чинним законодавством.

Відтак заплановано, що в 2022 році бюджет громади зросте до 58 454 400 грн (цього річ він становить 52 820 700 грн). У 2023 році планується зростання до 63 318 700 грн, а в 2024 — до 67 814 800 грн.

Ще одне надзвичайно важливе питання, винесене на розгляд депутатів — зміни до бюджету на 2021 рік. Заслухавши інформацію начальника фінансового відділу Підгороднянської сільської ради Ірини Ващенко, депутати вирішили внести зміни до доходів Підгороднянського сільського бюджету на 2021 рік, збільшивши обсяг доходів на суму 2 160 950 грн:

загального фонду в сумі 2 110 950 за рахунок перевиконання дохідної частини сільського бюджету станом на 01.08. 2021 року в сумі 1 710 950 грн і

субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (розпорядження КМУ від 21.07.2021р. №822-р ) в сумі 400 000 грн.

спеціального фонду в сумі 50 000 грн за рахунок перевиконання дохідної частини сільського бюджету за 7 місяців 2021 року.

Обсяг видатків сільського бюджету рішенням сесії збільшено на 2 160 950 грн. Зокрема Центральній районній лікарні буде передано 20 000 грн на придбання коагулятора; 150 000 грн — на виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення середнього поточного ремонту доріг у селах Великий Ходачків по вул. Карпенка та Підгородне по вул. Чубинського.

610 000 грн — на реконструкція вуличного освітлення в селі Драганівка по вулицях Листопадова, Токова, Садова, Садова Бічна, Польова, Колгоспна, Карпенка. 400 000 грн — на Капітальний ремонт приміщення клубу з адмінбудинком по вул. 8-го Березня в селі Драганівка (за рахунок субвенції). 240 000 грн буде спрямовано на відділ освіти, культури, молоді та спорту (поточний ремонт покрівлі котельні в ЗОШ села Почапинці, підготовка до опалювального сезону в закладах середньої та дошкільної освіти, аналіз води, піску, придбання канцтоварів, журналів, крейди, антисептиків, масок тощо).

Більше інформації по цьому та інших рішеннях з питань порядку денного можна буде дізнатися на офіційному Веб-сайті громади після їх оприлюднення згідно з регламентом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано