A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Свято Підгороднянської громади

Дата: 12.08.2021 16:44
Кількість переглядів: 2743

Фото без опису

У неділю, 8 серпня, мешканці Підгороднянської громади зібралися всі разом, щоб відсвяткувати одразу три важливі дати: 30-річчя Незалежності України, річницю створення громади та 780-річчя найстаршого її села — Домаморич. Власне в Домаморичі й відбувалося святкування.

Традиційно на вкраїнській землі добрі справи починаються з Божого благословення. Тож і наше свято благословив настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Домаморич отець Михайло Живчак.

Відтак слово надали голові громади Сергію Чапраку.

«Сьогодні на нашому святі зібралися мешканці семи сіл, які у жовтні 2020 року об’єдналися в одну велику родину — Підгороднянську громаду. Однак дата святкування дня громади в серпні — теж не випадкова. Адже саме 7 серпня 2018 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна підписав розпорядження про створення Підгороднянської територіальної громади. І в серпні 2019 року ми вже святкували День громади у Підгородньому», — зазначив голова. — «Сьогодні ж ми вперше зібралися всі разом, як офіційно створена громада. Це — своєрідне знайомство зблизька. Бажаю всім гарного настрою і веселого святкування!»

Відтак за сумлінну працю, високий професіоналізм і вагомий внесок у розвиток громади голова громади нагородив грамотами старосту села Драганівка Марію Піговську та старосту села Домаморич Петра Котляра.

Також Сергій Чапрак вручив Петру Миколайовичу волейбольну сітку і м’ячі. «Ми дякуємо громаді Домаморича за те, що гостинно прийняла пропозицію провести святкування в їхньому селі. Безумовно, це створило певні незручності і додало господарям додаткових клопотів. Тож хочемо якось компенсувати це і залишаємо селу в подарунок волейбольний майданчик, який облаштовано поряд із футбольним полем».

Ще одну грамоту голова громади вручив керівнику рою «Почапинська січ» Василю Фандалюку та виховнику рою Дмитру Піговському. Як ми вже попередньо повідомляли, діти з Почапинської школи здобули перемогу на обласному етапі всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і представляли Тернопільську область на всеукраїнських змаганнях, що відбувалися в Кропивницькому.

Хоч громада наша ще зовсім молода, однак і за такий короткий період було чимало зроблено. Особливо приємно, що громадівці не стоять осторонь і долучаються до розбудови нашої громади. Тож за активну громадську позицію і вагомий внесок у розбудову громади подяками Підгороднянської сільської ради було відзначено Могуту Ігоря та Музику Сергія (с. Домаморич); Олійника Ігоря та Нацюка Михайла (с. Довжанка); Пелехату Тетяну, Міха Сергія та Яртима Івана (с. Забойки); Кріля Володимира і Фостик Андрія (с. Почапинці); Телеха Петра і Свинчака Андрія (с. Драганівка); Сала Віталія, Чупака Андрія і Машлюха Віталія (с. Великий Ходачків); Мазура Миколу, Крисоватого Михайла і Соломахіна Сергія (с. Підгородне).

Яке ж свято без гостей. От і до нас завітали поважні гості — народний депутат України Іван Чайківський; голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко; заступник голови Тернопільської районної державної адміністрації Микола Михальчишин та голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог. Приємно, що праця працівників Підгороднянської сільської ради теж була належно оцінена і грамотами Тернопільської районної ради та адміністрації було нагороджено голову Підгороднянської сільської ради Сергія Чапрака, секретаря ради Ірину Войтович, головного спеціаліста з питань персоналу Святослава Ногаса, начальника земельного відділу Ольгу Поважну, начальника фінансового відділу Ірину Ващенко, головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Юлію Батюк, головного спеціаліста відділу загальної та організаційної роботи Ірину Гуменну.

А свято тривало. Малеча розважалася на атракціонах. На сцені виступали аматори нашої громади та запрошені гості: муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі»; народний аматорський ансамбль танцю «Глорія Бай» та гурт «Чернелівські забави» із Байковецької громади; народний театр «Відгомін» села Смиківці Великобірківської громади (керівник Юрій Ліский); гурт «VELURE»; лідер гурту «Світозари» Ігор Яснюк; лауреати, володарі гран-прі українських та міжнародних фестивалів, лауреати талант-шоу та учасники вокального телевізійного шоу «Голос країни» — вокальний квартет «АКОРД».

Найкращі господині та господарі з кожного села пригощали всіх охочих борщем, грибною юшкою, баношем, чучварою, смаженою картоплею, кулішем і солянкою.Хочемо щиро подякувати кожному з тих, хто долучився, за їхню працю:Х Яремко Іван, Буга Євген, Демборинський Петро, Сворінь Андрій і Сметана Андрій (с. Домаморич); Гринчій Валинтина і Андрій, Поворозник Галина і Сергій, Біла Віта, Яремко Ліля, Чупак Настя, Мельник Ольга, Біла Марія, Долішна Марія, Баляс Соломія (с. Довжанка); Пелехата Тетяна, Войчишин Світлана, Біблик Світлана, Чернецька Наталя, Васильків Мар'яна, Безкоровайний Віктор (с. Забойки); Щербик Тетяна, Козлова Юлія, Лихолат Наталія, Петришин Марія, Мурдза Світлана, Кухар Тетяна, Дутка Марія (с. Почапинці); Шостак Дмитро, Люба Наталія, Бойко Ольга (село Великий Ходачків); Гута Ганна, Майка Ольга, Іваськів Світлана, Кулик Людмила, Піговська Ольга, Залузька Наталія (с. Драганівка); Петров Олександр, Пилипів Василь, Процик Наталія, Король Оксана (с. Підгородне).

Оргкомітет дякує всім, хто долучився до організації, підготовки і проведення свята. Старостам сіл, на плечі яких ліг найбільший масив роботи. Працівникам «Центру культури, дозвілля, туризму і спорту», які займалися підготовкою сценарію і концертних номерів, оформленням сцени і фотозони. Окрема подяка Софії Комар (с. Домаморич) і Лілі Шафран (с. Підгородне) за допомогу в оформленні сцени, Орисі Смачило (с. Драганівка), яка люб’язно надала нам ростові ляльки-мотанки для оформлення фотозони.

Ну і, звичайно ж, наші ведучі — Софія Безкоровайна (с. Забойки), Юлія Лукачат (с. Підгородне), Назар Павелко (с. Великий Ходачків) і Дмитро Піговський (с. Драганівка). З покладеною на них місією впоралися гідно. Молодці!

Завершилося свято феєрверками і танцями, бо яке ж то свято без них. Сподіваємося, воно залишить по собі приємні спогади у мешканців громади, які з’їхалися вчора в Домаморич із семи сіл.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано