A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Депутати затвердили ставки податків на території Підгороднянської сільської рад на 2022 рік.

Дата: 14.07.2021 17:31
Кількість переглядів: 1108

Фото без опису

У вівторок, 13 липня, під головуванням сільського голови Сергія Чапрака відбулася дванадцята сесія Підгороднянської сільської ради VIII скликання.

У роботі сесії, на розгляд якої було винесено 26 питань, взяли участь депутати, начальники відділів та структурних підрозділів сільської ради, старости сіл громади.

Фото без опису

Відтак у ході засідання депутати затвердили: Бюджетний регламент Підгороднянської сільської ради; «Програму підтримки сім’ї та протидії домашньому насиллю на 2021-2022 роки»; цільову Програму «Зубопротезування пільгових категорій населення Підгороднянської сільської ради на 2021 рік»; Програму підтримки і розвитку Тернопільської районної організації товариства Червоного Хреста України «Турбота, милосердя» на 2021-2023 роки. Також рішенням сесії було створено Службу у справах дітей виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради (без статусу юридичної особи).

З метою формування фінансової основи для вирішення першочергових завдань економічного, інженерно-транспортного та соціального розвитку, створення умов для залучення інвестицій та новітніх технологій, реалізації інших стратегічних пріоритетів розвитку населених пунктів громади депутати затвердили Положення про цільовий фонд сільського бюджету Підгороднянської сільської ради.

Заслухавши інформацію начальника відділу загальної та організаційної роботи Рудакевича І. Р., депутати затвердили звіт про виконання «Програми соціально-економічного розвитку Підгороднянської сільської ради на 2021 рік» за І півріччя 2021 року.

Також депутати затвердили звіт про виконання сільського бюджету за І півріччя 2021 року. По доходах (включаючи міжбюджетні трансферти) у сумі 28 893 491гривень, в тому числі: загального фонду — 28 775 295гривень та спеціального фонду — 118 196 гривень. Виконання бюджету за власними доходами за І півріччя становить 115%. Видатки проведені в межах затверджених показників у сумі 28 467 816 гривень, в тому числі: загального фонду — 24 957 062 гривень та спеціального фонду — 3 510 754 гривень.

Відтак було прийнято рішення про внесення змін до сільського бюджету на 2021 рік та збільшено обсяг доходів і видатків загального фонду на суму 1 958 000 гривень. Зокрема 220 000 грн. буде спрямовано на капітальний ремонт приміщення клубу з адмінбудинком в с. Драганівка; 177 000 грн — на реконструкцію системи опалення в ЗОШ Довжанка; 200 000 грн. — на поточний ремонт приміщення, де проводитиме дозвілля молодь села Довжанка, оскільки місцевий клуб перебуває в аварійному стані і потребує чималих капіталовкладень.

Низка питань порядку денного стосувалася встановлення ставок податків на території Підгороднянської сільської ради. Нагадаємо, що відповідно до ст. 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від громадян, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, а також їх об’єднань ще 25 травня 2021 року на офіційному сайті громади було опубліковано проект рішення Підгороднянської сільської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Підгороднянської сільської ради» та аналіз регуляторного впливу.

Відтак, врахувавши всі зауваження і пропозиції, депутати затвердили ставки єдиного і земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та ставки туристичного збору на території Підгороднянської сільської ради на 2022 рік.

Розглянувши та обговоривши звернення депутатів Тернопільської районної ради, депутати Підгороднянської сільської ради вирішили підтримати їхнє звернення до Президента України щодо встановлення історичної справедливості у питанні незалежності України та щодо недопущення недопущення знищення української мови на телебаченні, в пресі, рекламі та політичній агітації.

Також депутати розглянули низку заяв громадян про надання матеріальної допомоги, надання дозволів на розробку технічної документації, на розробку проектів землеустрою тощо.

Відповідно до регламенту рішення з усіх питань порядку денного будуть оприлюднені на цьому Веб-сайті.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано