A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про благоустрій, соціальний захист населення та проведення чергового призову йшлося на п’ятому засіданні виконкому

Дата: 01.06.2021 13:34
Кількість переглядів: 1151

Фото без опису

У понеділок, 31 травня, відбулося п’яте засідання виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради, яке провів голова громади Сергій Чапрак.

Кілька питань порядку денного стосувалися благоустрою населених пунктів громади. Зокрема, було підведено підсумки проведення весняної акції з озеленення та благоустрою сіл громади, придорожніх смуг та автомобільних доріг та прийнято рішення питання благоустрою тримати на постійному контролі впродовж року.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради Богдан Ящик проінформував членів виконкому про дотримання «Правил благоустрою території населених пунктів Підгороднянської сільської ради» та виконання договору про вивіз ТПВ на сміттєзвалище з господарств громадян та комунальних закладів. «Загалом найкращий показник укладених договорів до кількості домогосподарств у відсотковому співвідношенні має село Довжанка — майже 30%», — наголосив Богдан Григорович. — «Найнижчий показник має Домаморич, де із 290 домогосподарств лише24 уклали угоди на вивезення побутових відходів, що становить 8,2%. Невдовзі спеціальна комісія здійснить рейди по селах громади на предмет виявлення стихійних сміттєзвалищ. Хочу нагадати громадівцям, що створення смітників, самовільне скидання побутового сміття і відходів виробництва у не відведених для цього місцях є порушенням «Правил благоустрою території населених пунктів Підгороднянської сільської ради» та каратиметься штрафами. Так само неприпустимим є забруднення водойм. На сьогодні вже складено десятки адмінпротоколів і стягнуто штрафи з домогосподарств за виведення тваринницьких стоків (гноївки) у річки, що пролягають територією громади».

Фото без опису

Заслухавши інформацію голови Підгороднянської сільської ради Сергія Чапрака, члени виконкому дали згоду на рекультивацію стихійного сміттєзвалища в межах використаного глиняного кар’єру на території села Підгородне.

Низка питань порядку денного засідання виконкому стосувалася соціального захисту, опіки, оздоровлення дітей.

Начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Оксана Алєксєєва і провідний спеціаліст відділу загальної та організаційної роботи Підгороднянської сільської ради Галина Кубелко, до посадових обов‘язків якої належать питання у справах дітей, проінформували присутніх про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей на території Підгороднянської сільської ради.

Фото без опису

На засіданні також було утворено орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Підгороднянської сільської ради, затверджено положення даного органу та затверджено його персональний склад.

Також члени виконкому затвердили новий склад мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі і затвердили зміни у складі адміністративної комісії при виконавчому комітеті Підгороднянської сільської ради.

Начальник ВОС Підгороднянської сільської ради Ірина Процик проінформувала присутніх про проведення приписки до призивної дільниці громадян 2004 року народження та про підготовку та проведення чергового призову громадян чоловічої статі 1994-2003 років народження на строкову службу в квітні-червні 2021 року.

Фото без опису

Член виконкому, заступник начальника Тернопільського відділення Тернопільського відділу Головного управління національної поліції в Тернопільській області Юрій Панахида та присутній на засіданні офіцер поліції ВП №1 м. Тернополя Тернопільського РУП ГУНП у Тернопільській області, який обслуговує села нашої громади, старший лейтенант поліції Андрій Стрілков проінформували про роботу поліції, проведену на території нашої ОТГ. Відтак за період з 1 січня до 15 травня було обслуговано 147 заяв та повідомлень від мешканців громади, за якими прийнято рішення згідно з чинним законодавством; виявлено та оформлено 28 адміністративних правопорушень; 97 правопорушень по лінії ПДР; розкрито 6 кримінальних злочинів: 2 злочини — ст. 125 ч. (завдання тілесних ушкоджень); 2 злочини — ст. 190 (шахрайство); 2 злочини — ст.185 ч. 1, ч. 2 (крадіжка);

Фото без опису

Також на засіданні було розглянуто низку питань, пов’язаних із наданням дозволів на виготовлення проектно-технічної документації і газифікації житлових будинків та присвоєння поштової адреси земельним ділянкам, що розміщені в межах населеного пункту с. Підгородне.

Фото без опису

Розглянувши заяву Приватного агропромислового підприємства «Перемога» про видачу нового Свідоцтва про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновий сертифікат) Спілки власників паїв с. Довжанка взамін придбаних майнових сертифікатів, виконавчий комітет сільської ради вирішив видати Приватному агропромисловому підприємству «Перемога» код ЄДРПОУ 30849322 нове Свідоцтво про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майновий сертифікат) Спілки власників паїв с. Довжанка на суму 221195 (двісті двадцять одна тисяча сто дев’яносто п’ять) гривень, що становить 11,59687 відсотків від загальної вартості майна пайового фонду підприємства на 01.04.2001р. та внести запис про реєстрацію в Журнал обліку виданих Свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства Спілки власників паїв села Довжанка. Попередні Свідоцтва про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства (майнові сертифікати) Спілки власників паїв с. Довжанка (згідно переліку, що додається), які придбані Приватним агропромисловим підприємством «Перемога» на підставі цивільно-правових угод, шляхом внесення записів до Журналу обліку виданих Свідоцтв про право власності на майновий пай члена колективного сільськогосподарського підприємства Спілки власників паїв с.Довжанка анулювати.

Фото без опису

Фото без опису

Відповідно до регламенту рішення з усіх питань порядку денного будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті сільської ради pidgorodnyanska-gromada.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано