A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Навчально-польові збори для старшокласників

Дата: 14.05.2021 15:26
Кількість переглядів: 1454

Фото без опису

З 11 по 13 травня 2021 року для юнаків і дівчат 11-х класів закладів загальної середньої освіти нашої громади в рамках вивчення предмету «Захист України» проведено навчально-польові збори, мета яких — підкріпити теоретичні навички практичними вміннями.

Зокрема юнаки на базі своїх навчальних закладів успішно склали нормативи з бігу на 100 м, підтягування, метання гранати, стрільби з пневматичної гвинтівки.

Для старшокласниць трьох загальноосвітніх шкіл нашої громади на базі Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст. за сприяння Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України було проведено навчально-тренувальне заняття з надання першої домедичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій.

Фото без опису

 «Усі ми стикалися з ситуаціями, коли хтось потребує невідкладної допомоги,

адже саме до приїзду медиків часто спливає дорогоцінний час, коли можна врятувати чиєсь життя чи не допустити погіршення стану. Тож ази першої домедичної допомоги варто знати всім», — наголосила начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва. — «Ми щиро дякуємо голові Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України Ользі Михайлівні Нижник за сприяння у проведенні сьогоднішнього заходу, члену президії районного товариства, завідувачці підстанції №3 «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ганні Богданівні Пелешок за практичні навички, які вона сьогодні демонструватиме учасницям навчально-тренувального заняття та

керівництву Почапинської школи, зокрема директору Галині Зіновіївні Щепній, й педагогічному колективу за допомогу у його підготовці і проведенні. Бажаю всім удачі!», — сказала Оксана Михайлівна..

По завершенні урочистого відкриття Ганна Богданівна провела зі старшокласницями теоретичні і практичні заняття, під час яких розповіла про методи визначення стану потерпілого під час надзвичайних ситуацій, способи надання першої домедичної допомоги та правила виклику швидкої допомоги. Дівчата вчилися надавати першу домедичну допомогу при втраті свідомості чи у разі можливих травм та переломів. Зокрема вони опанували техніки штучної вентиляції легень і непрямого масажу серця,навчилися правильно формувати валик із підручного матеріалу, накладати пов’язки з косинки тощо

Фото без опису.

На завершення заходу Ганна Богданівна повідомила, що всі учасники навчально-тренувального заняття отримають посвідчення європейського зразка, подякувала всім за активну роботу і побажала, щоб набуті знання ніколи не ставали у нагоді. «Знання і практичні навички — це велика сила. Адже життя щодня випробовує нас. Тож ми маємо бути готові до будь-яких випробувань, але нехай на вашому шляху вони трапляються якомога рідше!» — сказала вона.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано