A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

З 1 травня в Україні змінюється порядок перепризначення субсидій.

Дата: 07.05.2021 16:18
Кількість переглядів: 1205

Це  передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 420, яка вступила у дію з 1 травня. Отже:

 - у травні 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяв про призначення і надання житлової субсидії, а також декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії;

 - житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у травні-вересні 2021 року, надаватиметься, починаючи з травня 2021 року;

 - протягом травня-вересня 2021 р. документи, необхідні для призначення житлової субсидії, приймаються від громадян у порядку, визначеному пунктом 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. N 848, а структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій – також у паперовому вигляді.

Окрім того, постанова пропонує під час призначення житлових субсидій переглянути підходи до врахування майнового стану, зокрема враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо.

Скасовується діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається, і посилюються вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону.

Оскільки, станом на 01.05.2021 року немає нових бланків заяви та декларації для призначення субсидій, управління соціального захисту районних державних адміністрацій, Центри надання адміністративних послуг та відділи соціального захисту сільських рад тимчасово припиняють прийом документів на житлові субсидії до затвердження нових бланків заяви та декларації для призначення субсидій.

За додатковою інформацією  за телефонами:

-53-25-99 – Управління соціального захисту Тернопільської районної державної адміністрації;

-49 92 25– Підгороднянська сільська рада, запитувати Ірину Іванівну Гуменну


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано