A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Писанку прикрашали всією громадою

Дата: 28.04.2021 16:27
Кількість переглядів: 1346

Фото без опису

Встановлена напередодні Вербної неділі на подвір’ї ресторану «Три бажання» великодня писанка вже стала улюбленою фотозоною для мешканців і гостей Підгороднього.

Дорослі і малеча не лише залюбки фотографуються біля святкової композиції, але й захоплено розглядають крашанки, писанки, крапанки і мотанки, якими прикрашене півтораметрове пінопластове яйце.

"Все це виготовлено руками гуртківцями нашої громади, - розповідає головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради Юлія Батюк. - Впродовж двох тижнів організатори культурно-дозвіллєвої діяльності та бібліотекарі нашого «Центру культури, дозвілля, туризму і спорту» проводили заняття і майстер-класи, під час яких вчили всіх охочих виготовляти великодні яйця в різноманітних техніках.

Наша громада створена нещодавно і на Великдень ми планували провести якісь об’єднуючі святкові заходи, які гуртували б мешканців семи наших сіл. Однак епідеміологічна ситуація ставила під загрозу проведення таких святкувань і ми зупинилися на варіанті великої писанки, яку буде прикрашено силами всієї громади. Це, звичайно, не зовсім те, чого хотілося б, але...", — каже Юлія Володимирівна.

"Щиро дякуємо депутату Підгороднянської сільської ради, підприємцю Михайлу Крисоватому, який зголосився допомогти нам зреалізувати цю ідею і виконав левову частку роботи, починаючи з пошуку пінопласту необхідного розміру, його доставки, обробки, виготовлення підставки під яйце і завершуючи самим монтажем композиції. Дякуємо також за допомогу мешканцям села Підгородне Миколі Чайковському і Віталію Воркуну. Окрема подяка директору ТОВ «Феро-Пласт» Ігорю Концуру з м.Теребовля за наданий матеріал, з якого було виготовлено яйце. Дякуємо всім, хто долучився до створення нашої писанки , бо, насправді, була вкладена велика праця багатьох людей. Детальніше про те, як це було, дивіться у нашому фотозвіті".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано