A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На що передбачено кошти в бюджеті громади

Дата: 16.04.2021 13:54
Кількість переглядів: 1197

Фото без опису

У четвер, 15 квітня, виїзна комісія у складі керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету Підгороднянської сільської ради Богдана Ящика, голови постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування, архітектури, охорони навколишнього природного середовища, заступника голови з господарських питань Олега Ткача і проектанта-кошторисника разом зі старостами оглянула вулиці сіл громади на предмет виявлення найпроблемніших ділянок та їх подальшого ремонту. Адже цьогоріч у бюджеті Підгороднянської сільської ради на проведення ямкового ремонту закладено 1 мільйон 600 тисяч гривень, що дає змогу придбати для кожного із шести сіл (крім Підгороднього) по 150 тонн щебеню.

Слід зазначити, що загальна довжина вулиць і доріг місцевого значення по селах Підгороднянської ОТГ ( тобто таких, що ремонтуються і обслуговуються за кошти бюджету громади) становить 76,3 км. Найбільша довжина вулично-дорожньої мережі у селах Підгородне (14,5 км), Великий Ходачків (13,6 км), Довжанка (11,2 км). Далі йдуть села Домаморич — 11 км, Забойки — 10,5 км, Драганівка — 8,5 км та Почапинці — 7 км.

Також у межах нашої громади проходить Держдорога Н-02-Забойки-Драганівка (індекс дороги С201506) протяжністю 16,1 км, яка починається з Львівської траси і пролягає через села Довжанка, Домаморич, Забойки, Почапинці і Драганівка. Дана дорога перебуває на балансі Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації, тож її ремонт і обслуговування мають здійснюватися за кошти державного бюджету.

На початку року голові громади вдалося домовитися з керівництвом області про спрямування 8 мільйонів гривень на ремонт 2 км того її відрізку, що пролягає через села Почапинці і Забойки. Зараз тривають переговори стосовно ремонту даної дороги на відрізку від села Довжанка до села Домаморич та у межах цих населених пунктів.

Крім ремонту доріг у поточному році в бюджеті громади передбачені кошти на реконструкцію мереж вуличного освітлення в усіх селах, крім Підгороднього; на завершення будівництва школи-садка в Підгородньому та на реконструкцію адміністративної будівлі з облаштуванням Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Близько 60 відсотків (понад 30 мільйонів гривень) прогнозованого бюджету громади передбачено на відділ освіти, культури, молоді та спорту. Зокрема на ремонт і утримання закладів культури і дошкільної та шкільної освіти; харчування дітей; зарплати педагогів і працівників тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано