A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Підтримка сільського господарства в області

Дата: 06.04.2021 16:50
Кількість переглядів: 814

Фото без опису

На сьогоднішній день аграрна галузь залишається однією з провідних в економіці області, яка навіть в умовах коронокризи стабільно демонструє зростання обсягів виробництва. Показники  виробництва валової продукції  за два місяці 2021 року  зросли в порівнянні з відповідним періодом 2020 року на 12,5 відсотки, за темпами приросту область займає друге місце по Україні.

Одним із чинників зростання обсягів виробництва є фінансова підтримка з державного і обласного бюджетів. У державному бюджеті України на фінансову підтримку агропромислових підприємств було передбачено 4 млрд гривень. Аграрії Тернопільської області скористались державною підтримкою за всіма сімнадцяти напрямками і фактично, з державного бюджету залучено 211,2 млн гривень, або 5,3 відсотка загального обсягу коштів.

В галузі тваринництва сільгосптоваровиробників області профінансовано за чотирма напрямками на загальну суму 94,1 млн гривень.

За програмою часткової компенсації (25 %) вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 № 130 "Часткова компенсація за сільськогосподарську техніку та обладнання вітчизняного виробництва", 170 підприємств  області закупили 300 одиниць техніки та обладнання до нього на загальну суму 84,3 млн гривень, з яких Міністерством економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства через банки відшкодовано                         16,61 млн гривень.

Також залучено 68,9 млн гривень на фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів через механізм відшкодування відсоткової ставки комерційних банків. Скористались 125 сільськогосподарських підприємств, якими залучено в агропромисловий комплекс майже 1,7 млрд гривень кредитних ресурсів.

На розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації за напрямком  компенсація вартості техніки та обладнання 1 сільськогосподарський кооператив отримав часткову компенсацію в сумі      0,18 млн гривень.

На фінансову підтримку розвитку фермерських господарств в області отримано  11,4 млн гривень.

Відповідно до державної програми фінансової підтримки розвитку садівництва, виноградництва та хмелярства 12 господарств області отримали фінансування на загальну суму 27,1 млн гривень, зокрема за саджанці, шпалери і краплинне зрошення відшкодовано 4,9 млн гривень, на реконструкцію холодильників, цехів переробки, придбання техніки та обладнання – 22,2 млн гривень.

З обласного бюджету у 2020 році на заходи щодо підтримки галузі сільського господарства виділено кошти в сумі 990 тис гривень.

На 2021 рік в Державному бюджеті України на підтримку аграрного сектору економіки передбачено 4,5 млрд гривень, у тому числі на розвиток галузі тваринництва – 1,15 млрд гривень, на здешевлення кредитів –                 1,2 млрд гривень, на часткову компенсацію (25 %) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва –          1 млрд гривень, на розвиток фермерських господарств – 200 млн гривень та розвиток хмелярства, закладку молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними 450 млн гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано