A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Жителі Тернопілля задекларували 24,2 млн грн витрат для податкової знижки

Дата: 24.03.2021 11:23
Кількість переглядів: 209

У січні-лютому цього року 1435 жителів Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку. Вони задекларували 24,2 млн грн витрат.

Більшість краян, а це 1212 (84,4%) осіб – подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Про сплату внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 194 декларанти. Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 14 жителів Тернопілля. Понесені витрати у зв’язку з пожертвуваннями дали право на податкову знижку чотирьом нашим краянам. Стільки ж вирішили повернути надміру сплачений податок, оскільки переобладнали транспортні засоби. Ще 6 осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, а двоє – витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей.

За насідками перерахунків декларантам нараховано до повернення 4,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Трохи більше 40 відсотків, а це 1,8 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Варто мати на увазі, що скористатись правом на податкову знижку громадяни можуть упродовж року аж до 31 рудня включно. Ті ж, хто зобов’язаний задекларувати доходи, може це зробити до 1 травня 2021 року.

Відділ пресслужби Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано