A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Підсумки конкурсу «Вінок Шевченкові складаємо із віршів».

Дата: 19.03.2021 15:46
Кількість переглядів: 746

Фото без опису

Щороку на початку весни ми вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря, українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста, людини, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості.

З нагоди 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відділом освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради було проведено online-конкурс читців і декламаторів «Вінок Шевченкові складаємо із віршів».

«Нам дуже хотілося провести цей конкурс, так би мовити, «вживу, щоб зібрати всіх конкурсантів на одній сцені, дати їм можливість виступити перед глядацькою залою, — каже начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Оксана Алєксєєва. — Адже це перший такий захід, який в об’єднаній громаді організували і провели працівники нашого новоствореного «Центру культури, дозвілля, туризму та спорту». Та, на жаль, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, були змушені перевести його в режим online».

Отож, конкурс відбувся, 29 учасників віком від 4 до 45 років представили на розсуд глядачів 22 номери.

У вівторок, 16 березня, відбулося засідання конкурсної комісії, яка визначала переможців. Ними стали:

І місце — Романчук Олена, 16 років,с. Драганівка. Нагороджена грамотою і сертифікатом на суму 300 грн для придбання книг чи канцтоварів у мережі магазинів «Канцклас»;

ІІ місце розділили Софія Безкоровайна (с. Забойки, 16 років) та Іваськів Олеся ( с. Драганівка, 14 років). Дівчата нагороджені грамотами і сертифікатами на суму 200 грн на придбання книг чи канцтоварів у мережі магазинів «Канцклас»;

ІІІ місце розділили Станіслав Кріль (с. Почапинці, 8 років), Христина Долішня (с. Довжанка, 11 років) та Христина Николюк (с. Домаморич, 16 років). Усіх трьох нагороджено грамотами та сертифікатами на суму 100 грн.

Окремо конкурсна комісія відзначила колектив із Драганівки «Живе слово» за представлену ним літературно-музичну композицію «Ми тебе не забули, Тарасе». За чудову акторську роботу колектив нагороджено грамотою і сертифікатом на суму 400 грн для придбання у мережі магазинів «Канцклас» канцтоварів чи розхідних матеріалів, які необхідні для занять гуртківців.

За участь у конкурсі подяками і пам’ятними подарунками були відзначені наймолодші учасники — Святослав Витовський (с. Домаморич, 4 роки), Івегеш Марта (с. Підгородне, 6 років) і Містерман Матвій (с. Підгородне, 6 років).

Фото без опису

Найкращими в номінації «Акторська майстерність» конкурсна комісія визначила Юлію Лукачат (с. Підгородне) за декламування вірша «Розрита могила», Діану Крайничин (с. Великий Ходачків) за декламування відривка з поетичного циклу «В казематі» та Інну Кінь (с. Великий Ходачків) за декламування балади «Лілея».

Також подяками були відзначені організатори культурно-дозвіллєвої діяльності «Центру культури, дозвілля, туризму та спорту» Наталія Буцер і Лілія Телих за творчий підхід у підготовці конкурсантів і постановці номерів.

Всі інші учасники конкурсу отримали заохочувальні призи — яскраві записники і набори кольорових олівців.

«Надзвичайно важко було приймати рішення, — каже голова комісії, спеціаліст відділу освіти, культури, молоді і спорту Юлія Батюк. — Конкурс початково був запланований для проведення на сцені. Перехід в online-режим вніс певні корективи, що частково змінило і самі умови конкурсу, і підхід до оцінювання представлених номерів, і, врешті, процедуру нагородження переможців, — розповідає Юлія Володимирівна. — Ми порадилися і вирішили не збирати учасників в Підгородньому, а відзначити їх на місцях. У Драганівці, де було найбільше призових місць, процедуру нагородження провів голова громади Сергій Чапрак, в інших селах переможців і учасників конкурсу нагороджуватимуть старости і організатори нашого Центру».

До слова, всі представлені учасниками номери можна переглянути на сторінці відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгороднянської сільської ради у Facebook.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано