A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Многая і благая Вам літа, Параскевіє Михайлівно!

Дата: 10.03.2021 16:22
Кількість переглядів: 1195

 

Фото без опису

Сьогодні 100-річний ювілей святкує мешканка села Довжанка Параскевія Михайлівна Жибак. Подія, яку можна назвати визначною не лише в житті ювілярки і її родини, а й усієї нашої громади, бо пані Параскевія є найстаршою мешканкою Підгородннянської ОТГ.

Людина — епоха, яка гідно прожила свій вік, пережила кілька владних режимів, та, зрештою, й держав, була свідком і учасником багатьох історичних подій і залишилася при цьому сильною людиною, яка вміє радіти життю і філософськи ставиться до всіх мінливостей долі.

Фото без опису

Параскевія Михайлівна народилася 10 березня 1921 року в селі Струпків Станіславівського воєводства (нині Івано Франківська область) в родині, де, крім неї, було ще чотири доньки. Згодом вийшла заміж, разом із чоловіком Іваном проживала в селі Нараїв на Бережанщині. Так склалося, що дітей у них не було. Іван воював в УПА, Параскевія була зв’язковою. Обоє перейшли через арешт, допити, тортури. Відтак чоловіка відправили в табори, жінку дивом відпустили. Вона довго переховувалася. Коли, після 10-річного ув’язнення, Івана перевели на спец поселення в м. Інта (Республіка Комі, Росія), Параскевія поїхала до нього. Прожили там разом 8 років, повернулися в Нараїв.

В Довжанку, до наймолодшої сестри Ганни Слодовник, Параскевія Михайлівна переїхала 10 років тому — роки брали своє, важко було самій.

Зараз Параскевія Михайлівна проживає з родиною сестри, якої не стало 7 років тому. Попри свій поважний вік має добру пам’ять, веселу вдачу. Ненавидить комуняків і всім серцем любить Україну.

З нагоди поважного ювілею Параскевію Михайлівну сьогодні привітали голова Підгороднянської сільської ради Сергій Чапрак і староста села Довжанка Євген Голоктіонов. Господиня радо спілкувалася з гостями, розповідала про свій життєвий шлях, хизувалася новими сережками — подарунок від племінника.

Фото без опису

На прощання голова громади Сергій Чапрак ще раз побажав ювілярці міцного здоров’я і висловив щиру надію, що на її 110 день народження вони знову разом питимуть шампанське і виконуватимуть гімн України.

Многая і благая Вам літа, Параскевіє Михайлівно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано