A A A K K K
для людей із порушенням зору
Підгороднянська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Клуби і бібліотеки повинні працювати!

Дата: 04.03.2021 10:13
Кількість переглядів: 1255

 

Наприкінці минулого року в комунальну власність Підгороднянської сільської ради були передані об’єкти закладів освіти та культури, які знаходяться на території Підгороднянської сільської ради. Йдеться про школи, дитячі садочки, будинки культури, клуби і бібліотеки.

Після огляду отриманих у спадок закладів, виконавчим комітетом Підгороднянської сільської ради було прийняте непросте рішення тимчасово призупинити діяльність окремих клубів і бібліотек через аварійний стан останніх.

Сьогодні керівництво громади шукає найоптимальніші шляхи вирішення цієї проблеми. Для прикладу - в Довжанці бібліотеку вирішили перенести в приміщення адмінбудівлі старостинського округу. Дві просторі опалювані кімнати стануть чудовим книгосховищем і читальним залом для мешканців села. Туди ж планують перенести і шкільну бібліотеку, яка зараз, через брак приміщень, розташована в одному з класів школи.

А на першому поверсі адмінприміщення триває ремонт залу, який в перспективі стане філією «Центру культури, дозвілля, туризму, молоді та сорту» Підгороднянської сільської ради.

Бібліотека в селі Домаморич переїде в приміщення навчально-виховного комплексу «Домаморицька загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад», де зараз теж триває ремонт. Сюди ж планують «переселити» ФАП і старостинський округ. Також у спортивному залі школи буде замінено старі вікна і двері на металопластикові.

У середу, 3 березня, в рамках робочої поїздки в села Довжанка і Домаморич, голова громади Сергій Чапрак, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради Оксана Алєксєєва і головний спеціаліст відділу Валентина Медицька проінспектували перебіг ремонтних робіт.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано